Iatropedia

Διάκριση της DEMO στον θεσμό True Leaders 2021

Η φαρμακοβιομηχανία ξεχώρισε για την αναπτυξιακή της τροχιά το 2021, στον μακρόχρονο θεσμό της ICAP CRIF. Tη δεκαετία 2011-2021 η εταιρεία εμφάνισε σύνθετο ετήσιο βαθμό ανάπτυξης τζίρου 8,3%. Αναμένει διψήφιο ποσοστό αύξησης πωλήσεων το 2022.

Ως True Leader διακρίθηκε η φαρμακοβιομηχανία DEMO από τον ομώνυμο θεσμό της  ICAP CRIF για το 2021. Η επιβράβευση αυτή έρχεται ως έμπρακτη επιβεβαίωση της ανοδικής πορείας της εταιρείας, εν μέσω περιβάλλοντος πιέσεων και προκλήσεων.

Η DEMO, η οποία μεταξύ 2020 και 2021 αύξησε το προσωπικό της, συγκαταλέγεται:

Επιπλέον η εταιρία βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του κλάδου με βάση τον Κύκλο Εργασιών. Αξιολογείται επίσης με υψηλό ICAP CRIF Score.

«Είμαστε μια εταιρεία η οποία αναπτύσσεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες που διαχειρίστηκε η χώρα μας», δήλωσε ο κ. Γιώργος Κολιαστάσης, γενικός οικονομικός διευθυντής της DEMO, κατά την παραλαβή του βραβείου.

Όπως ανέφερε, τη δεκαετία 2011-2021 η εταιρεία εμφάνισε σύνθετο ετήσιο βαθμό ανάπτυξης τζίρου 8,3%. Αναμένει, εξ άλλου, διψήφιο ποσοστό αύξησης πωλήσεων το 2022.

Αυτή τη στιγμή, η DEMO υλοποιεί ευρύ επενδυτικό πλάνο ύψους 356 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 25% του συνόλου των επενδύσεων της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο σχέδιο επενδύσεων που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της DEMO στις διεθνείς αγορές. Επιπλέον, θα της επιτρέψει να αποτελέσει βασικό πυλώνα στη δυναμική των εξαγωγών της χώρας.

Στόχος της εταιρείας είναι να γίνει η κορυφαία ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, αναπτύσσοντας περίπου 170 νοσοκομειακά προϊόντα. Αυτά θα της δώσουν τη δυνατότητα ως το 2027 να καλύψει μέχρι και το 20% των νοσοκομειακών αναγκών σε όλη την Ευρώπη.

Ο θεσμός True Leaders

Ο θεσμός True Leaders διοργανώθηκε για 12η χρονιά από την ICAP CRIF. Πρόκειται για την μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που είναι αναγνωρισμένη ως Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων (CRA) από την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών & Αγορών (ESMA). Είναι επίσης αναγνωρισμένη ως εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Από το 2011, η ICAP CRIF αναδεικνύει ετησίως τις εταιρείες και τους ομίλους που ικανοποιούν τα αντικειμενικά κριτήρια που θέτει ο θεσμός. Η αξιολόγηση γίνεται χωρίς να παρεμβάλλεται η υποκειμενική γνώμη κάποιας επιτροπής ή μια ψηφοφορία.