Iatropedia

Ερρίκος Ντυνάν: Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της εξαγοράς των κλινικών της Euromedica

Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά πέντε γενικών και μαιευτικών κλινικών και ενός κέντρου αποκατάστασης.

Στην τελική φάση εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα «deal» στον χώρο της ιδιωτικής υγείας. Η εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτρια του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία (SPA) με την Farallon για την εξαγορά του δικτύου κλινικών της Euromedica.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δεσμευτική συμφωνία προβλέπει την εξαγορά από το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν:

Οι κλινικές είναι η Γενική Κλινική, ο Κυανούς Σταυρός και η Γένεσις στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η Γενική Κλινική Δωδεκανήσου στη Ρόδο και η Ζωοδόχος Πηγή στην Κοζάνη. Το κέντρο αποκατάστασης είναι η Αρωγή στη Θεσσαλονίκη.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς δημιουργείται ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ομίλους υγείας στην Ελλάδα, με ευρεία γεωγραφική κάλυψη της ελληνικής επικράτειας. Ο όμιλος θα αποτελέσει επίσης κέντρο εκπαιδεύσεως ιατρών και νοσηλευτών. Και αυτό διότι έχει ήδη συνάψει σχετικές συμφωνίες συνεργασίας με τις αντίστοιχες σχολές έγκριτων πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Από την πλευρά του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν έχει επισημανθεί ότι φιλοδοξία του νέου ομίλου είναι να καταστεί σημείο αναφοράς στην Ελλάδα. Στην τελική ανάπτυξή του ο όμιλος του «Ερρίκος Ντυνάν»:

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση της αρμόδιας Αρχής Ανταγωνισμού και τη λήψη των προβλεπόμενων από το νόμο εγκρίσεων.

Φωτογραφία: Eurokinissi