Η AbbVie ολοκλήρωσε την εξαγορά της Cerevel Therapeutics

  • Ρούλα Τσουλέα
AbbVie
Οι υπό ανάπτυξη θεραπευτικές λύσεις της Cerevel συμπληρώνουν, σε μεγάλο βαθμό, το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της AbbVie στη Νευρολογία.

Στην AbbVie ανήκει πλέον η εταιρεία βιοτεχνολογίας Cerevel Therapeutics, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της. Η Cerevel Therapeutics διαθέτει πολλά προγράμματα με θεραπείες υπό ανάπτυξη, για διάφορες νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις, όπως:

  • Η σχιζοφρένεια
  • Η νόσος του Πάρκινσον
  • Οι διαταραχές της διάθεσης

Στις παθήσεις αυτές καταγράφονται σημαντικές ανεκπλήρωτες ανάγκες για τους ασθενείς. Οι υπό ανάπτυξη θεραπευτικές λύσεις της Cerevel συμπληρώνουν, σε μεγάλο βαθμό, το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της AbbVie στη Νευρολογία. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για την παροχή νέων και καλύτερα ανεκτών θεραπειών, ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Η εξαγορά της Cerevel ενισχύει τα θεμέλια της AbbVie στον τομέα της Νευρολογίας και μας δίνει την κατάλληλη τοποθέτηση, ώστε να επιτύχουμε βιώσιμες και μακροπρόθεσμες επιδόσεις την επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AbbVie κ. Robert A. Michael.

«Οι νέοι συνάδελφοί μας από τη Cerevel μοιράζονται τη δέσμευσή μας να συμβάλλουμε θετικά και ουσιαστικά στη ζωή των ασθενών που ζουν με νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις», πρόσθεσε.

Μεταξύ των υπό ανάπτυξη θεραπευτικών λύσεων της Cerevel συμπεριλαμβάνονται οι δραστικές ουσίες:

  • Emraclidine. Είναι αντιψυχωσικός παράγοντας επόμενης γενιάς. Μελετάται για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας. Σε μελέτη Φάσης 1b έχει καταδείξει ελπιδοφόρα αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Υπό ολοκλήρωση βρίσκονται δύο δοκιμές Φάσης 2 που σχεδιάστηκαν για να επιτρέψουν τη συγκέντρωση στοιχείων για την κατάθεση φακέλου έγκρισης.
  • Tavapadon.  Είναι ο πρώτος στην κατηγορία του εκλεκτικός μερικός αγωνιστής της ντοπαμίνης D1/D5. Μελετάται για τη νόσο του Πάρκινσον σε δοκιμές Φάσης 3. Διαθέτει δυνατότητες για χρήση τόσο ως μονοθεραπεία, όσο και ως συμπληρωματική θεραπεία.
  • CVL-354. Είναι ανταγωνιστής του υποδοχέα των κ-οπιοειδών (KOR). Βρίσκεται επί του παρόντος στη Φάση 1 των κλινικών δοκιμών.  Μελετάται για τη μείζονα καταθλιπτική διαταραχή.
  • Darigabat. Βρίσκεται στη Φάση 2 των κλινικών μελετών. Μελετάται για την ανθεκτική στη θεραπεία επιληψία και τη διαταραχή πανικού.