Iatropedia

Η Chiesi μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στην βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Η εταιρεία διακρίθηκε από τον οργανισμό QualityNet Foundation για τις ενέργειές της προς όφελος του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, καθώς και για την ορθή εταιρική διακυβέρνησή της.

Στον κατάλογο των κορυφαίων εταιρειών στη βιώσιμη ανάπτυξη εντάχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Chiesi Hellas, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της σε θέματα βιωσιμότητας κατά την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία συμπεριλήφθηκε στη λίστα «The Most Sustainable Companies in Greece 2024», καθώς αναγνωρίσθηκε για τις στρατηγικές ενέργειές της  προς όφελος του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Διακρίθηκε επίσης για την ορθή εταιρική διακυβέρνησή της από τον οργανισμό QualityNet Foundation.

Έτσι, η Chiesi Hellas συμπεριλαμβάνεται στις 50 ηγέτιδες εταιρείες, που συνθέτουν τον επιχειρηματικό χάρτη της βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα μας.

Η βιωσιμότητα στον Όμιλο Chiesi αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του, κάτι που αποδεικνύεται και με τα στοιχεία της Έκθεσης Βιωσιμότητας για το 2023 που δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Η έκθεση παρουσιάζει το θετικό αποτύπωμα του Ομίλου σε 4 στρατηγικούς τομείς:

Η Chiesi επένδυσε διεθνώς το 23,8% των εσόδων της στην έρευνα και ανάπτυξη. Εισήγαγε Παγκόσμιες Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη Γονεϊκότητα, ώστε να συμβάλει στην ισότητα των φύλων. Αύξησε ακόμα τις ώρες εταιρικής συμμετοχής σε εθελοντικά προγράμματα κατά 77,5%, ενώ συνεχίζει να κατευθύνεται προς το στόχο που έχει θέσει για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2035.

Δράσεις στην Ελλάδα

Στο πνεύμα αυτό, η Chiesi στην Ελλάδα πραγματοποιεί με συνέχεια και συνέπεια δράσεις, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Επιπλέον, εφαρμόζει πρακτικές που αποσκοπούν στην υπεύθυνη χρήση πόρων, στην προώθηση της ανακύκλωσης και στον περιορισμό της παραγωγής απορριμμάτων. Η εταιρεία αναλαμβάνει ακόμα πρωτοβουλίες που συμπεριλαμβάνουν:

Επενδύει επίσης στη χρηματοδότηση βασικής έρευνας της ακαδημαϊκής επιστημονικής κοινότητας.

Ο κος Σταύρος Θεοδωράκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chiesi Hellas δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για ακόμα μια χρονιά λαμβάνουμε αυτή τη σημαντική αναγνώριση, που επιβεβαιώνει ότι η βιωσιμότητα για κάθε έναν από εμάς στην Chiesi Hellas αποτελεί αξιακή δέσμευση. Η λειτουργία και η επιχειρηματική μας δραστηριότητα συνολικά, καθοδηγείται από το όραμα για τη βελτίωση της υγείας του οικοσυστήματος στο οποίο διαβιούμε. Με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουμε την καθημερινή μας προσπάθεια μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις, ώστε να συμμετέχουμε ενεργά στο παγκόσμια ανθρώπινο κίνημα, που συνδυάζει το επιχειρείν με την αμοιβαία ωφέλεια».