Iatropedia

Johnson & Johnson Innovative Medicine: Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τις Κλινικές Μελέτες στην Ελλάδα

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για το νεοσύστατο Τμήμα Κλινικών Δοκιμών της Johnson & Johnson Innovative Medicine στην Ελλάδα και τη συμβολή του στην πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις

Η Johnson & Johnson Innovative Medicine παρουσίασε στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, το νεοσύστατο Τμήμα Κλινικών Δοκιμών στην Ελλάδα, με στόχο τη δημιουργία μιας εποικοδομητικής συνεργασίας για την ανάπτυξη της καινοτομίας στην Υγεία και τις Κλινικές Μελέτες στην Ελλάδα. Τον Υπουργό, τον Υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους, την Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη και τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, Άρη Αγγελή, υποδέχθηκαν και φιλοξένησαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας διοικητικά στελέχη μαζί με τον επικεφαλής των Κλινικών Μελετών για την Johnson & Johnson παγκοσμίως, κ. Nick Hodges, συζητώντας για τη στρατηγική και υψίστης σημασίας πρωτοβουλία, που έχει σκοπό να αναβαθμίσει ουσιαστικά την υγειονομική περίθαλψη της χώρας και να διασφαλίσει την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε σχετικά: «Οι κλινικές μελέτες σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ιατρική έρευνα, επιτρέποντας την ανάπτυξη νέων, αποτελεσματικών και ασφαλών λύσεων για διάφορες ασθένειες. Κάθε φαρμακοβιομηχανία που επενδύει στην Ελλάδα για εμάς είναι μία νίκη που μεταφράζεται σε νέα φάρμακα, νέες θεραπείες και νέες θέσεις εργασίας. Η Κυβέρνησή μας διαχρονικά έχει δείξει το ενδιαφέρον της και εγώ προσωπικά, ως Υπουργός Υγείας, έχω κάνει αρκετές κινήσεις από την αρχή της υπουργικής μου θητείας μου έως σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, θέλω να ευχαριστήσω την Johnson & Johnson Innovative Medicine που επέλεξε την Ελλάδα για να δημιουργήσει το νέο Τμήμα Κλινικών Δοκιμών της. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα από τις κλινικές μελέτες που θα διενεργηθούν εδώ, με στόχο όπως πάντα την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας και την πρόσβαση των ασθενών σε νέες καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις».

Από την πλευρά του, ο Vice President of Johnson & Johnson Global Clinical Operations, κ. Nick Hodges, δήλωσε: «Για εμάς στην Johnson & Johnson, η καινοτομία που αλλάζει τα δεδομένα στην Υγεία, αποτελεί προτεραιότητα. Με την έναρξη λειτουργίας του νέου Hub Κλινικών Δοκιμών στην Ελλάδα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής, διατηρώντας παράλληλα τις βασικές αξίες υπευθυνότητας απέναντι στους ασθενείς, τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Η αφοσιωμένη ομάδα μας επικεντρώνεται με πάθος στην υποστήριξη του χαρτοφυλακίου καινοτόμων φαρμάκων της J&J, για την αντιμετώπιση σύνθετων προκλήσεων στον τομέα της υγείας».

Η κα. Βίκυ Οικονόμου, Director Governmental and Strategic Affairs & Patient Engagement & Advocacy Greece, ανέφερε: «Η επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στα γραφεία της J&J με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση για το νεοσύστατο Τμήμα Κλινικών Δοκιμών της J&J Innovative Medicine στην Ελλάδα, αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση της εταιρίας μας για τη συνεισφορά της στον τομέα της Υγείας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Υγείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να προάγουμε την καινοτομία και να ενισχύσουμε την ερευνητική ικανότητα της χώρας μας. Στην κατεύθυνση αυτή πιστεύουμε ότι το πλαίσιο συνεργασίας που συζητείται μεταξύ Υπουργείου Υγείας και φαρμακοβιομηχανίας θα λειτουργήσει καταλυτικά στη δημιουργία ενός ευνοϊκού οικοσυστήματος υγείας που θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις και θα βελτιώσει την υγειονομική περίθαλψη για όλους τους πολίτες της Ελλάδας».

Το νεοσύστατο Τμήμα Κλινικών Δοκιμών της Johnson & Johnson Innovative Medicine στην Ελλάδα απασχολεί μια εξαιρετικά εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα, περισσότερων των 20 επαγγελματιών.

Η κα Βέρα Βαζαίου, Director Global Clinical Operations – Country Head Greece, σημείωσε:

«Στο επίκεντρο των ενεργειών μας είναι η διεύρυνση της πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών σε προγράμματα υψηλής επιστημονικής αξίας. Προωθούμε τη στρατηγική πρόταση αξίας της Ελλάδας, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σχετικά με την ταχύτητα έναρξης των κλινικών μελετών και άλλα θέματα που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητά μας ως χώρα. Είναι δεδομένο ότι οι κλινικές μελέτες είναι μέρος του οικοσυστήματος κάθε ανεπτυγμένου και υγιούς συστήματος υγείας. Είμαστε υπερήφανοι που θα εργαστούμε για να προσφέρουμε στο μέλλον πρωτοποριακές θεραπείες που θα καλύπτουν τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών».

Οι Κλινικές Μελέτες προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στους ασθενείς, στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την Εθνική Οικονομία.

Κίνητρό όλων μας στην Johnson & Johnson Innovative Medicine παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών και η ανάδειξη νέων θεραπειών που προλαμβάνουν, αντιμετωπίζουν και θεραπεύουν.