Η κ. Νέλλη Κάτσου στο ΔΣ του ΣΕΒ
Οι εν λόγω επιχειρήσεις διαθέτουν έντονη εξωστρέφεια, δυναμισμό και αναπτυξιακές προοπτικές, χαρακτηριστικά που πρέπει να αποκτήσει στο μέγιστο η ελληνική οικονομία. Το προεδρείο του ΣΕΒ προβάλλει ως κυρίαρχη θέση πως ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει ούτε με δανεικά, ούτε μόνο με ευρωπαϊκά κονδύλια. Απαιτούνται ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία θα επενδυθούν σε μία χώρα που έχει σχέδιο, στόχους και εργαλεία.
Σχολιάζοντας την εκλογή της στο Δ.Σ. του ΣΕΒ, η Νέλλη Κάτσου επισημαίνει ότι η αποστολή του ΣΕΒ να ωθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις στη μετά κρίσης εποχή είναι δύσκολη και καθοριστική:
“Είναι τιμή μου και μεγάλη ευθύνη να συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ. Με την εκλογή μου, ο Σύνδεσμος αναγνωρίζει ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι πυλώνας ανάπτυξης και ελπίδα για την οικονομία σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία.
Για να καταστεί βιώσιμη, η ελληνική οικονομία χρειάζεται εξωστρέφεια, επενδύσεις και αναπτυξιακή πολιτική. Η Pharmathen ακολουθεί με συνέπεια το αναπτυξιακό αυτό μοντέλο, ακόμη και μέσα στην εποχή της κρίσης.
Σε πείσμα των καιρών, επέμεινε να επενδύει στην Ελλάδα, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις παγκόσμιες αγορές. Κατάφερε, έτσι, να γίνει μία ελληνική – πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, με δραστηριότητα σε περισσότερες από 85 χώρες.
Η Pharmathen κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες της χώρας μας, ενώ πάνω από το 75% του συνολικού κύκλου εργασιών της προέρχεται από τις διεθνείς αγορές, μέσω ισχυρών συνεργασιών με τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες διεθνώς”.
Σύμφωνα με την κ. Κάτσου, το μοντέλο της Pharmathen, που βασίζεται στο τρίπτυχο “Έρευνα – Επενδύσεις – Εξωστρέφεια”, θα πρέπει να αποτελέσει “σημαία” για κάθε υγιή ελληνική επιχείρηση. Οι διεθνείς αγορές – αναφέρει – απαιτούν υψηλή ανταγωνιστικότητα και υπεραξίες, που παρέχει η στενή σχέση με την καινοτομία.