Iatropedia

Metropolitan: Δωρεάν εξετάσεις στη Σίφνο με το πρόγραμμα «Παντού»

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περίπου 350 προληπτικές εξετάσεις στον τοπικό πληθυσμό.

Δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους της Σίφνου πραγματοποίησε το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 κλιμάκιο ιατρών των θεραπευτηρίων Μetropolitan Hospital και Metropolitan General του Ηellenic Healthcare Group (ΗHG).

Οι γιατροί βρέθηκαν στο νησί για προληπτικές εξετάσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Παντού».

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περίπου 350 εξετάσεις στον τοπικό πληθυσμό. Αφορούσαν καρδιολογικό, ορθοπεδικό, μαστολογικό και παιδιατρικό έλεγχο, triplex αγγείων, σπιρομέτρηση καθώς και υπέρηχο άνω κάτω-κοιλίας. Οι εξετάσεις διεξήχθησαν στο Δημοτικό Σχολείο της Σίφνου.

Από το Metropolitan Hospital στην ιατρική ομάδα συμμετείχαν ο ορθοπεδικός χειρουργός Δημήτριος Δόβρης, ο αγγειοχειρουργός Ευάγγελος Νικολόπουλος, ο χειρουργός μαστού Βασίλειος Τρίγκας και η παιδίατρος Ελένη Κότσιφα. Αντίστοιχα, από το Metropolitan General συμμετείχαν ο καρδιολόγος Κώστας Κοντός, ο πνευμονολόγος Δημήτριος Μητρομάρας και η ακτινολόγος Βασιλική Σιάχου Ακτινολόγος.

Τι είναι το Πρόγραμμα «Παντού»

Για περισσότερα από 10 χρόνια τα θεραπευτήρια του Hellenic Healthcare Group διεξήγαγαν τα προγράμματα «Ταξιδεύουμε για την υγεία» (νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ) και «Πρόληψη» (Metropolitan Hospital και Metropolitan General). Ήταν εκστρατείες έμπρακτης ιατρικής βοήθειας που συμπεριλάμβαναν κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Την άνοιξη του 2024, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, τα νοσοκομεία του HHG ένωσαν τις δυνάμεις τους και συγχώνευσαν αυτά τα δύο προγράμματα. Έτσι δημιουργήθηκε το «Παντού», που περιλαμβάνει ένα οργανωμένο πλάνο ετήσιων δράσεων για την ευρύτερη κάλυψη των αναγκών κατοίκων σε περιοχές όπου δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Εφέτος το πρόγραμμα «Παντού» έχει ταξιδέψει στην Κάσο, την Αστυπάλαια και τη Σίφνο. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν πραγματοποιηθεί άλλες 22 αντίστοιχες εκστρατείες. Στόχος του προγράμματος είναι να καλύψει ακόμη μεγαλύτερο εύρος περιοχών και να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.