Όμιλος Ευρωκλινικής: Δωρεάν εξετάσεις μαστού σε περισσότερες από 300 γυναίκες στη Λήμνο

  • Ρούλα Τσουλέα
Ευρωκλινική
Συνολικώς πραγματοποιήθηκαν 88 μαστογραφίες, 235 υπερηχογραφήματα μαστού και αντίστοιχες κλινικές εξετάσεις μαστού. Έγινε επίσης ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό.

Δωρεάν εξετάσεις μαστού σε περισσότερες από 300 γυναίκες στη Λήμνο προσέφερε ο Όμιλος Ευρωκλινικής, με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην Μύρινα και την Ατσική, από 18 έως 21 Οκτωβρίου 2023. Η δράση διεξήχθη με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ), η οποία διέθεσε τη Μονάδα Κινητού Μαστογράφου.

Στη δράση συμμετείχε δωδεκαμελής αποστολή της Ευρωκλινικής και της ΕΑΕ, αποτελούμενη από τους ιατρούς:

  • Πέτρο Μαλακάση, ειδικό ακτινοδιαγνώστη μαστού και διευθυντή του Κέντρου Μαστού στην Ευρωκλινική
  • Μιχάλη Μαυρουδή, διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Μαστού στην Ευρωκλινική
  • Αποστόλη Μητρούσια, χειρουργό μαστού στην Ευρωκλινική
  • Ευάγγελο Φιλόπουλο, διευθυντή χειρουργό μαστού και πρόεδρο της ΕΑΕ
  • Νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό
  • Ακτινοτεχνικούς του Κέντρου Μαστού της Ευρωκλινικής και της ΕΑΕ

Η δράση διεξήχθη υπό τον συντονισμό της κυρίας Λαμπρινής Κορδάτου, προϊσταμένης του Πολυϊατρείου της Ευρωκλινικής.

Ευρωκλινική

Πρόγραμμα «Αγκαλιά Φροντίδας»

Συνολικώς πραγματοποιήθηκαν 88 μαστογραφίες, 235 υπερηχογραφήματα μαστού και αντίστοιχες κλινικές εξετάσεις μαστού. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανάδειξης της σημασίας της πρόληψης της νόσου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 ενημερωτική εκδήλωση στον κεντρικό κινηματογράφο του νησιού «ΜΑΡΟΥΛΑ».

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος γυναικών. Στη διάρκειά της, οι ιατροί ενημέρωσαν το κοινό και συνομίλησαν μαζί του για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Η δράση στη Λήμνο αποτελεί μέρος του προγράμματος  «Αγκαλιά Φροντίδας» που πραγματοποιεί ο Όμιλος Ευρωκλινικής για δεύτερη συνεχή χρονιά. Έως στιγμής, το πρόγραμμα έχει προσφέρει δωρεάν εξετάσεις μαστού σε 800 γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένα νησιά της χώρας.

Με το πρόγραμμα αυτό αναδεικνύεται η αφοσίωσή του Ομίλου στην προώθηση της ισότιμης πρόσβασης των γυναικών στην υγειονομική περίθαλψη και την ανάγκη για ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.