Roche Ελλάς: Η Kavita Patel νέα διευθύνουσα σύμβουλος για Ελλάδα και Κύπρο

  • Ρούλα Τσουλέα
Roche
Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη φαρμακευτική βιομηχανία και διαθέτει 13 χρόνια εμπειρίας στις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και την πρόσβαση σε νέες θεραπευτικές επιλογές.

Αλλαγή σκυτάλης στην Roche Ελλάς, καθώς η κυρία Kavita Patel αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου για την Ελλάδα και την Κύπρο, διαδεχόμενη τον κ. Ezat Azem, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην εταιρεία ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Roche Pharma Κορέας.

Όπως ανακοίνωσε η Roche Ελλάς, η κυρία Patel θα είναι υπεύθυνη για το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας και στις δύο αγορές. Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και η προώθηση λύσεων προστιθέμενης αξίας σε όλους τους τομείς του κλάδου φαρμάκου.

Η κυρία Patel έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη φαρμακευτική βιομηχανία. Εντάχθηκε στην Hoffmann – La Roche το 2002. Έκτοτε έχει εργαστεί σε διάφορους διεθνείς ρόλους στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στη Βασιλεία της Ελβετίας. Έχει επίσης εργαστεί στις ΗΠΑ στην Genentech, θυγατρική εταιρεία του ομίλου της Roche.

Και στη διαχείριση του κύκλου ζωής

Έχει μεγάλη εμπειρία στην διασφάλιση πρόσβασης στις θεραπευτικές επιλογές της Roche για τους ασθενείς σε όλον τον κόσμο. Έχει επίσης ηγηθεί της διαχείρισης του κύκλου ζωής (από την ανάπτυξη έως την εμπορική διάθεση) διαφόρων προϊόντων της εταιρείας για μολυσματικές ασθένειες – πιο πρόσφατα για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία.

Διαθέτει επίσης 13 χρόνια εμπειρίας στις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και την πρόσβαση σε νέες θεραπευτικές επιλογές στις ΗΠΑ.

Η κυρία Patel είναι κάτοχος PharmD και MBA από το Πανεπιστήμιο Drake στις ΗΠΑ. Έχει ολοκληρώσει τη μεταδιδακτορική της έρευνα στη φαρμακοοικονομία και την έρευνα εκβάσεων (Pharmacoeconomics & Outcomes Research) στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Είναι επίσης μέλος της Ομάδας Γυναικών Επαγγελματιών της Roche και της διεθνούς Ένωσης Γυναικών Επιχειρηματιών Υγείας (HBA).

«Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι χώρες στρατηγικής σημασίας για τη Roche και η δέσμευση του οργανισμού μας – και η δική μου προσωπικά – είναι να προσπαθούμε διαρκώς να συμβάλλουμε στην προαγωγή της φροντίδας υγείας μέσω καινοτόμων λύσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων των ασθενών που λαμβάνουν τα φάρμακά μας. Προσβλέπουμε όλοι στο να συνεχίσουμε να δίνουμε τη δυνατότητα στους ασθενείς, στην Ελλάδα και την Κύπρο, να ζουν περισσότερο και καλύτερα», δήλωσε η κυρία Patel κατά την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.