Sanofi Ελλάδας: Ο Anthony Aouad αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση της εταιρείας

  • Ρούλα Τσουλέα
Sanofi
Διαθέτει ακαδημαϊκό υπόβαθρο τόσο στις Επιστήμες Υγείας όσο και στην επιστήμη των Χρηματοοικονομικών, κατέχοντας μεταπτυχιακούς τίτλους από μεγάλα πανεπιστήμια της Γαλλίας.

Τη γενική διεύθυνση της Sanofi Ελλάδας και της Επιχειρησιακής Μονάδας Φαρμάκου για την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Ουκρανία αναλαμβάνει από τον Ιούλιο 2024 ο Anthony Aouad, έως πρότινος γενικός διευθυντής της Επιχειρησιακής Μονάδας Γενικής Ιατρικής για την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο κ. Aouad εντάχθηκε στο δυναμικό στη Sanofi το 2012 αναλαμβάνοντας μία σειρά ηγετικών ρόλων στον οικονομικό τομέα σε διάφορες χώρες δραστηριοποίησης της εταιρείας. Μεταξύ άλλων, ανέλαβε τον ρόλο του CFO στην Ουκρανία.

Το 2021 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα σε ρόλο επικεφαλής Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Market Insights για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Το 2023 ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της Επιχειρησιακής Μονάδας Γενικής Ιατρικής για την Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά με το έργο του στον εκσυγχρονισμό της και την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της εταιρείας.

Διαθέτει ακαδημαϊκό υπόβαθρο τόσο στις Επιστήμες Υγείας όσο και στην επιστήμη των Χρηματοοικονομικών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο Paris V René Descartes.  Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό στη Χρηματοοικονομική και Συμβουλευτική Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο HEC Paris.

«Στόχος μας στη Sanofi είναι να γίνουμε η ηγέτιδα εταιρεία ανοσολογίας στον κόσμο. Eίμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την εμπιστοσύνη της εταιρείας στο πρόσωπό μου προς την επίτευξη του κοινού μας αυτού σκοπού», δήλωσε ο κ. Aouad. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την εξαιρετική ομάδα ανθρώπων που με στηρίζουν στις τρεις χώρες της αρμοδιότητάς μου και να δεσμευτώ ότι μαζί θα αναζητήσουμε τα θαύματα της επιστήμης για να βελτιώσουμε τις ζωές των ασθενών μας και να ενισχύσουμε το αποτύπωμα της εταιρείας μας».