Iatropedia

ΣΦΕΕ: Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Κεντρικό θέμα ήταν οι προκλήσεις της Εθνικής Οικονομίας, η φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα και η συμβολή του φαρμακευτικού κλάδου.

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, είχαν χθες οι γενικοί διευθυντές των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Κατά  την συνάντηση, ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες σε μικρο – μακροοικονομικό επίπεδο. Όπως επισήμανε, ο κλάδος του φαρμάκου είναι ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για τη χώρα. Σημείωσε όμως ότι η φαρμακευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια έχει σε μεγάλο βαθμό διαμορφωθεί υπό το πρίσμα της δημοσιονομικής προσαρμογής, που άρχισε την περασμένη δεκαετία.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν:

H εκδήλωση αποτέλεσε το 9ο Executive Briefing του ΣΦΕΕ. Πιστοποιεί για άλλη μια φορά μια σταθερή επικοινωνία με την Πολιτεία, τα μέλη της Κυβέρνησης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον κλάδο του Φαρμάκου και της Υγείας.

Στη φωτογραφία (από αριστερά) η κυρία Έλενα Χουλιάρα, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου, ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, πρόεδρος ΣΦΕΕ, γενικός διευθυντής Novo Nordisk, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο κ. Μιχάλης Χειμώνας, γενικός διευθυντής του ΣΦΕΕ