Η SHIRE HELLAS A.E εγκαινίασε τα νέα της γραφεία
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν διακεκριμένα μέλη της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας και του ΔΣ του ΣΦΕΕ, καθώς και ανώτατα στελέχη της Shire.
Την έναρξη των εγκαινίων σήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shire Hellas A.E, Dr. Δάκας Χρήστος, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τα στελέχη της Shire κι ενθουσιασμένος τόνισε ότι ‘’τα καινούρια μας γραφεία αγκαλιάζουν το όραμα και τη δέσμευση της Shire Hellas να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αλλαγών στον τομέα της υγείας και να είναι αφοσιωμένη στους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 1 εκατ. Ασθενείς με σπάνιες παθήσεις.
Η Shire προσπαθεί να υποστηρίξει αυτούς τους ασθενείς και να είναι ο πρωταθλητής τους. Η παρουσία μας στα νέα γραφεία μας σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική επένδυση που κάνει η Shire στην Ελλάδα δίνοντας μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και το μέλλον της Ελλάδας, παρά τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η φαρμακευτική βιομηχανία στη χώρα μας”.
Σχετικά με τη Shire
Η Shire είναι κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως με επίκεντρο τους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις, με περισσότερους από 22.000 υπαλλήλους. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε τις βέλτιστες δυνατές θεραπείες σε βασικούς τομείς σπάνιων παθήσεων, όπως η αιματολογία, η ανοσολογία, οι γενετικές παθήσεις, η νευροεπιστήμη και η εσωτερική παθολογία, με αναπτυσσόμενο θεραπευτικό τομέα την οφθαλμολογία και την ογκολογία.
Οι διαφοροποιημένες δυνατότητές μας, μάς επιτρέπουν να προσεγγίζουμε ασθενείς σε περισσότερες από 100 χώρες που αγωνίζονται να ζήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη ζωή τους.
Σχετικά Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας
Η Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας καθιερώθηκε το 1989, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αιμορροφιλίας (WFH), με σκοπό να αναδείξει το πρόβλημα των αιμορροφιλικών ατόμων. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Απριλίου. Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε για να τιμηθεί η γέννηση του ιδρυτή της οργάνωσης, Φρανκ Σνάμπελ, αιμορροφιλικού και του ίδιου.
Η αιμορροφιλία είναι μία κληρονομική αιμορραγική διαταραχή, που εμφανίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του ασθενούς και εμποδίζει τη σωστή πήξη του αίματος. Ο κύριος κίνδυνος είναι η ανεξέλεγκτη εσωτερική αιμορραγία, η οποία ξεκινά αυτόλογα ή κατόπιν κάποιου τραυματισμού. Η αιμορροφιλία θεραπεύεται μέσω της αντικατάστασης του αντιαιμορροφιλικού παράγοντα που λείπει από το αίμα.
Σύμφωνα με έρευνα της WFH σε 100 χώρες, που αντιπροσωπεύουν το 88% του παγκόσμιου πληθυσμού, βρέθηκαν να πάσχουν από αιμορροφιλία 137.352 άνθρωποι, οι 827 στην Ελλάδα (2006).