Iatropedia

Συνεργασία του Ευρωπαϊκού Οφθαλμολογικού Ομίλου Sanoptis με το Κέντρο LaserVision στην Ελλάδα

Στα οφθαλμολογικά κέντρα της Sanoptis πραγματοποιούνται ετησίως περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια ιατρικές επισκέψεις και 300.000 χειρουργικές επεμβάσεις.

Συνεργασία με την Sanoptis, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους οφθαλμολογικών υπηρεσιών της Ευρώπης, άρχισε το οφθαλμολογικό κέντρο LaserVision της Αθήνας.

Η Sanoptis έχει στο δυναμικό της περισσότερα από 300 οφθαλμολογικά ιατρεία και κέντρα, που προσφέρουν υπηρεσίες αιχμής σε όλο το φάσμα της Οφθαλμολογίας. Μεταξύ άλλων διενεργούν:

Στα οφθαλμολογικά κέντρα της Sanoptis πραγματοποιούνται ετησίως περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια ιατρικές επισκέψεις. Διενεργούνται επίσης περισσότερες από 300.000 χειρουργικές επεμβάσεις.

Η Sanoptis δραστηριοποιείται επί σειρά ετών σε επιλεγμένα κέντρα κυρίως της Γερμανίας και της Ελβετίας. Από το 2022 άρχισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ από τον Απρίλιο 2023 έχει παρουσία στην Ελλάδα και στην Αυστρία.

Το οφθαλμολογικό κέντρο LaserVision δραστηριοποιείται στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Έχει σημαντικό κλινικό και ερευνητικό έργο, καθώς πρωτοπορεί παγκοσμίως σε τομείς όπως:

Διασύνδεση με κορυφαία κέντρα

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να ανακοινώσουμε ότι από τον Απρίλιο του 2023 η επιστημονική μας ομάδα στην Αθήνα, η ομάδα της μονάδας ημερήσιας νοσηλείας LaserVision, αποτελεί πια μέλος μίας πολύ μεγάλης, καταξιωμένης πανευρωπαϊκά, οικογένειας οφθαλμολογικών κέντρων», αναφέρει ο ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του LaserVision δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

«Μας τιμά το γεγονός ότι έπειτα από ενδελεχή μελέτη, η Sanoptis επέλεξε εμάς ως την πρώτη μονάδα στη Νότια Ευρώπη, με την οποία επιδίωξε να συνεργασθεί. Επιλογή που έγινε με βάση το επιστημονικό μας κύρος αλλά και -το σημαντικότερο- το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, η συνεργασία θα έχει ως αποτέλεσμα την διασύνδεση του LaserVision με κορυφαία κέντρα της Ευρώπης και την ανταλλαγή εμπειριών, ποιοτικών ελέγχων, τεχνογνωσίας, επιστημονικών και λειτουργικών δεδομένων που αφορούν τις οφθαλμολογικές παθήσεις.

Φωτογραφία: iStock