Iatropedia

Ωρίμασε με τον πιο όμορφο τρόπο

Blonde young beauty looking at the camera through green palm fronds.

Μην αφήσεις τον χρόνο να σε φθείρει, κάνε τον σύμμαχο σου στο ταξίδι της ζωής και ωρίμασε μαζί του!

Και τι πιο όμορφο από το να νιώθεις ακόμα περισσότερο αυτοπεποίθηση όσο μεγαλώνεις; Αρκεί να κάνεις τα σωστά βήματα για να φροντίσεις τον εαυτό σου.

Γιατί φθείρεται το δέρμα;

Η πορεία του χρόνου αντανακλάται στο δέρμα μας και καθώς μεγαλώνουμε, αυτό υφίσταται αλλαγές. Τι συμβαίνει όμως; Το κολλαγόνο, η πρωτεΐνη που δίνει στο δέρμα τη σταθερότητά του, αρχίζει να διασπάται και η παραγωγή νέων κυττάρων επιβραδύνεται, οδηγώντας σε πιο λεπτό και ξηρό δέρμα. Περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο, η ρύπανση και συνήθειες ζωής όπως το κάπνισμα ή η κακή διατροφή μπορούν να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται “γερασμένο”.

Αλλά εδώ έρχονται τα καλά νέα! Έχεις τη δύναμη να επηρεάσεις το πώς ωριμάζει το δέρμα σου. Με τη σωστή ρουτίνα περιποίησης και τα κατάλληλα προϊόντα, μπορείς να διατηρήσεις μια νεανική λάμψη για πολλά χρόνια!

Η δύναμη των αντιγηραντικών προϊόντων

Τα κατάλληλα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να ωριμάσεις όπως θέλεις, υπάρχουν και ήρθε ο καιρός να τα γνωρίσεις. Οι κρέμες αντιγήρανσης διαφέρουν από τις απλές ενυδατικές, καθώς είναι γεμάτες με ισχυρά συστατικά, τα οποία καταπολεμούν τα σημάδια γήρανσης του δέρματος. Και είτε παρατηρείς λεπτές γραμμές, βαθιές ρυτίδες ή απώλεια σφριγηλότητας, υπάρχει σίγουρα μια αντιγηραντική κρέμα που ταιριάζει ακριβώς στην περίπτωσή σου.

Για παράδειγμα, μία τέτοια μπορεί να είναι, μια κρέμα σύσφιξης προσώπου. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία της, λειτουργεί για να συσφίξει το δέρμα, δίνοντάς μια πιο τονωμένη και νεανική εμφάνιση. Αυτές οι κρέμες συχνά περιέχουν συστατικά όπως η ρετινόλη, τα πεπτίδια και το υαλουρονικό οξύ, τα οποία συνδυάζονται για να ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου, να λειάνουν τις ρυτίδες και να ενυδατώσουν βαθιά την επιδερμίδα.

Αλλά γιατί να σταματήσεις εκεί; Οι κρέμες αντιγήρανσης μπορούν να ενισχύσουν τη ρουτίνα περιποίησής σου, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλά σημάδια γήρανσης του δέρματος. Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα με βάση τη ρετινόλη πριν τον ύπνο, ενισχύοντας την ανανέωση των κυττάρων, και μια κρέμα με βιταμίνη C κατά τη διάρκεια της ημέρας για να προστατεύσεις και να φωτίσεις την επιδερμίδα σου.

Ακολούθησε μία σταθερή ρουτίνα

Η συνέπεια είναι το κλειδί για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις κρέμες αντγήρανσης. Ξεκίνα με έναν καλό καθαρισμό του προσώπου, συνέχισε με ένα τόνερ για να ισορροπήσεις τα επίπεδα pH του δέρματός και τέλος, εφάρμοσε την κρέμα αντιγήρανσης προσώπου της επιλογής σου.

Αν χρησιμοποιείς πολλές κρέμες, ξεκίνα εφαρμόζοντας πρώτα αυτήν με την πιο ελαφριά υφή και σιγά σιγά συνέχισε με εκείνες με τις βαρύτερες υφές. Φυσικά, μην ξεχνάς να εφαρμόζεις αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας! Η προστασία του δέρματός από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποτρέψεις την πρόωρη γήρανση.

Αγκάλιασε το ταξίδι!

Βέβαια, όταν μιλάμε για επιδερμίδα και αντιγήρανση, σκεφτόμαστε αυτόματα τη SkinCeuticals, το απόλυτα εξειδικευμένο brand με προϊόντα που θα σε βοηθήσουν. Για ολοκληρωμένη καθημερινή φροντίδα προσώπου και διόρθωση όλων των πρώιμων σημαδιών φωτογήρανσης χρησιμοποίησε τη Metacell Renewal B3 αντιρυτιδική κρέμα προσώπου. Για αντιγηραντική θεραπεία και αναπλήρωση κυτταρικών λιπιδίων χρησιμοποίησε το Triple Lipid Restore 2:4:2. Και για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να διατηρήσει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της, χρησιμοποίησε την κρέμα σύσφιξης προσώπου A.G.E. Interrupter Advanced.

Και να θυμάσαι, δεν πρόκειται για γήρανση, αλλά… ωριμότητα!