Οι ιστορίες τους πολύ διαφορετικές αλλά όλες γεμάτες αγωνία, πόνο, απογοήτευση, προσμονή… Ευτυχώς, για όλους τους παρεβρισκόμενους το τέλος ήταν αίσιο αφού όλοι όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση κρατούσαν το ή τα μωράκια τους αγκαλιά!
Ο καθεμιά γυναίκα είχε να διηγηθεί το δικό της Γολγοθά που ευτυχώς πια ανήκει στο παρελθόν. Μαζί τους σε αυτή τη γιορτή ήταν και οι γιατροί συνοδοιπόροι τους από Αυστραλία και Ελλάδα.
Μόνο ως ελληνικό θαύμα μπορεί να αντιληφθεί η Τζόαν Φίτζερι τη γέννηση της κόρης της Τσάρλι , η οποία πάσχει από διαβήτη και έχει υποβληθεί σε δυο μεταμοσχεύσεις ήπατος.
ΤΖΟΑΝ ΦΙΤΖΕΡΙ
«Από πολύ νεαρή ηλικία μου είχαν πει ότι θα ήταν δύσκολο να κάνω παιδί. Κάναμε 10 εξωσωματικές στην Αυστραλία. Μετά μέσω του γιατρού μας πήγαμε στην Ελλάδα. Κάναμε δύο κύκλους. Την πρώτη φορά απέβαλα και μετά ο Θεός μας ευλόγησε με την Τσάρλι.», μας λέει.
Η συγκινητική αυτή συνάντηση γονέων και γιατρών έγινε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας την τρίτη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διημερίδας για τον τουρισμό υγείας που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ.
Ο γυναικολόγος και αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κος Κωνσταντίνος Πάντος δήλωσε περήφανος για τα «θαύματα της ελληνικής επιστημοσύνης,συγκινημένος από την εικόνα ευτυχισμένων οικογενειών και επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι προορισμός ιατρικού τουρισμού όμως πρέπει να χτιστεί σωστά το brand name ώστε να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη αρχικά τους ομογενείς και στη συνέχεια στις ξένες κοινωνίες.»
Η αξιοπιστία των Ελλήνων γιατρών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικο παίζει και θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα. Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ήδη 600 ομογενείς γιατροί της Αυστραλίας προσχώρησαν στο Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών.