Η πιο σοβαρή είναι η αλλεργία στο γάλα κατά την διάρκεια της οποίας το παιδί εμφανίζει αλλεργική αντίδραση όταν πίνει γάλα.
Περισσότερο ευάλωτα είναι τα παιδιά που τρέφονται με ξένο γάλα
και σπάνια, αυτή η αλλεργία μπορεί να εμφανιστεί και σε παιδιά που θηλάζουν
Τα συμπτώματα που πρέπει να κινητοποιήσουν τους γονείς είναι:
Φούσκωμα στην κοιλιά
εμετός
διάρροια,
ερυθρότητα,
έκζεμα,
ατοπική δερματίτιδα.
Για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση αυτή θα πρέπει να βγάλετε τελείως από τη διατροφή του παιδιού τις πρωτεΐνες αγελαδινού γάλακτος:
Εάν η αλλεργία ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του θηλασμού τότε θα πρέπει να σταματήσετε το θηλασμό.
Στην περίπτωση που συμβαίνει όταν τα παιδιά τρέφονται με ξένο γάλα επιβάλλεται σε συνεννόηση με τον παιδίατρο να χρησιμοποιείστε άλλο είδος όπως είναι το γάλα σόγιας, ρυζιού ή το γάλα γαϊδούρας.
Ο κίνδυνος της αλλεργίας ελαχιστοποιείται μετά από 6 μήνες της ζωής του παιδιού.
Πάντως νεότερες επιστημονικές έρευνες που έγιναν από ερευνητές στο Τορίνο έδειξαν ότι το γάλα γαϊδούρας είναι ανεκτό από τα παιδιά που έχουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.
πηγή: mayoclinic
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: