Την κίνηση αυτή για ένα μωρό που κλαίει την ονομάζει “Το Κράτημα” (The Hold) και η παρουσίαση που κάνει παρακάτω, έχει κάνει το συγκεκριμένο βίντεο viral στο διαδίκτυο με πάνω από 1,6 εκατομμύρια θεάσεις μέσα σε 3 μόλις ημέρες!
Στο βίντεο, ο γιατρός δείχνει πώς διπλώνει τα χέρια του μωρού στο στήθος του, στη συνέχεια κρατάει το παιδί με το ένα χέρι γύρω από το στήθος του και ένα χέρι από κάτω του, απαλά λικνίζοντάς το πέρα-δώθε σε γωνία περίπου 45 μοιρών.
Δείτε πώς θα σταματάτε κι εσείς κάθε μωρό που κλαίει ασταμάτητα!…
Δείτε όμως και κάτι πολύ ενδιαφέρον σχετικά με κάθε μωρό που κλαίει…
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα Βρετανών επιστημόνων, οι μανούλες που θηλάζουν θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες ότι το μωρό τους θα κλαίει περισσότερο, θα είναι πιο ευέξαπτο, και γενικά θα είναι πιο ιδιόρρυθμο από τα άλλα μωρά που δεν θηλάζουν, αλλά θα είναι σε γενικές γραμμές πιο υγιή.
Οι ερευνητές της μονάδας επιδημιολογίας του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον Δρα, Κεν Ονγκ, μελέτησαν την διατροφή και τον θηλασμό σε 316 μωρά ηλικίας 3 μηνών. Παρατήρησαν λοιπόν, ότι τα μωρά που θηλάζουν είναι πιο ευερέθιστα, αλλά πάντα σε φυσιολογικά πλαίσια, σε σχέση με τα άλλα μωράκια που πίνουν γάλα -όχι μητρικό- από το μπιμπερό. Τα μωράκια που πίνουν γάλα “φόρμουλα” από μπιμπερό και δεν θηλάζουν δείχνουν πιο ικανοποιημένα και πιο ήσυχα.
Όμως οι Βρετανοί ερευνητές τονίζουν ότι, ο μητρικός θηλασμός παραμένει ο καλύτερος τρόπος διατροφής ενός μωρού, και του δυναμώνει περισσότερο τον οργανισμό του, από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Συνιστούν επίσης σε όλες τις μητέρες να θηλάζουν τα μωράκια τους τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο τις ζωής τους. Επίσης καθιστούν σαφές στις νέες μητέρες το εξής: “Μπορεί εάν θηλάζετε με μπιμπερό κάποιο γάλα “φόρμουλας” το μωρό σας και να δείχνει ικανοποιημένο και ήρεμο, και να μην κλαίει, αλλά τίποτε δεν αναπληρώνει το μητρικό γάλα”.
Οι ίδιοι οι Βρετανοί επιστήμονες λένε ότι το κλάμα του μωρού δεν είναι απαραίτητο για να μας υποδηλώσει ότι πεινάει, αλλά είναι και ο μοναδικός του τρόπος επικοινωνίας με τη μητέρα του,οπότε δεν πρέπει να εκλαμβάνεται πάντα σαν δυσαρέσκεια. Και καταλήγουν ότι ο υπερβολικός μητρικός θηλασμός δεν έχει καμία επίπτωση για το μωρό, ενώ η κατανάλωση γάλακτος “φόρμουλας” οδηγεί ενδεχόμενα σε υπερβολική αύξηση βάρους.