Ραγδαίες εξελίξεις μετά την αυτοκτονία 12χρονης σε «απευθείας μετάδοση» στο Facebook
Η Κέιτλιν Νικόλ Ντέιβις προέβαλε στη Facebook Live, την εφαρμογή απευθείας μετάδοσης του ιστοτόπου, στις 30 Δεκεμβρίου, ένα βίντεο διάρκειας περίπου 40 λεπτών στο οποίο βιντεοσκοπείται από το κινητό της τηλέφωνο να βρίσκεται σε έναν κήπο, να κρεμάει ένα σχοινί σε ένα δέντρο και στη συνέχεια να λέει αντίο στους φίλους και την οικογένειά της.
«Λυπάμαι που δεν είμαι αρκετά όμορφη. Συγγνώμη για όλα, πραγματικά συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ άλλο», λέει το κορίτσι προτού περάσει το σχοινί γύρω από το λαιμό του και αυτοκτονήσει μπροστά στην κάμερα του κινητού του.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Rome News Tribune, η Κέιτλιν Νικόλ Ντέιβις είχε δημοσιοποιήσει στις 27 Δεκεμβρίου ένα άλλο βίντεο στο οποίο έλεγε ότι έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από ένα μέλος της οικογένειάς της. Το βίντεο αυτό κατέβηκε.
Ο λογαριασμός της στο YouTube έχει ήδη τεθεί εκτός σύνδεσης. Ωστόσο η κυκλοφορία του βίντεο στο Ίντερνετ είχε ήδη πάρει φωτιά μέσα σε μερικές ημέρες, καθώς διαδόθηκε από πολλούς χρήστες του Διαδικτύου που δεν δίστασαν να το αναδημοσιεύσουν παρά το σοκαριστικό περιεχόμενό του.
Ο Κένι Ντοντ, επικεφαλής της αστυνομίας της κομητείας του Πολκ, δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox 5 ότι έλαβε σωρεία μηνυμάτων από παντού στον κόσμο, με τα οποία πολύς κόσμος του ζητούσε να ενεργήσει για να κατέβει το βίντεο από το Ίντερνετ. Ωστόσο όπως ομολόγησε αδυνατεί να σταματήσει τη διάδοση του βίντεο αυτού που έγινε viral.
«Θέλουμε να το κατεβάσουμε για την οικογένειά της, αλλά και επειδή μπορεί να δημιουργεί κάποιον κίνδυνο για τα άλλα παιδιά», δήλωσε ο Ντοντ σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Τετάρτη.
«Επικοινωνήσαμε με πολλούς ιστοτόπους. Μας ρώτησαν αν είναι υποχρεωμένοι να το κατεβάσουν, αλλά κανένας νόμος δεν τους υποχρεώνει να το κάνουν. Ωστόσο για μένα τίθεται θέμα απλώς ευπρέπειας», κατέληξε.
Σε επικοινωνία που είχε μαζί της το AFP, η αστυνομία του Πολκ αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με το θέμα αυτό.
Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σημείωση από το Iatropedia.gr
Τα επίμαχα βίντεο, δυστυχώς, κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα στο διαδίκτυο. Ωστόσο, η διεύθυνση και η συντακτική ομάδα του Iatropedia επιλέγουμε να μην τα δημοσιεύσουμε για λόγους που, ελπίζουμε, να είναι κατανοητοί από όλους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα καταλάβετε αν κάποιος κάνει σκέψεις για αυτοκτονία – Όλα τα σημάδια
Κατάθλιψη και τάση για αυτοκτονία: Τι συμβαίνει στην εφηβεία – Προσοχή στα «σημάδια»
Το Facebook σε συνεργασία με οργανισμούς πρόληψης αυτοκτονιών
Αυτοκτονικός ιδεασμός: Δημιούργησαν φάρμακο κατά της αυτοκτονίας!
Γιατί πολλά παιδιά και έφηβοι παρουσιάζουν αυτοκτονική συμπεριφορά