Από την έρευνα προκύπτει ότι το 90% των ερωτηθέντων βρίσκεται σε «μόνιμη» κατάσταση άγχους, είτε μέτριου είτε υψηλού και το 1/3 είναι αντιμέτωπο με υψηλό επίπεδο άγχους.
«Η μεγαλύτερη πηγή άγχους δεν είναι έξω, αλλά μέσα μας, είναι οι σκέψεις και ο τρόπος με τον οποίο βιώνουμε και ερμηνεύουμε τα γεγονότα και τους ανθρώπους γύρω μας. Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στην Κροατία αντικατοπτρίζουν την κατάσταση του έθνους. Ειδικότερα, θα πρέπει να ανησυχούμε για το γεγονός ότι οι πολίτες ηλικίας 18 έως 49 ετών, που είναι πλέον οι πιο παραγωγικοί και οι οποίοι θα πρέπει να έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στην κοινωνία, έχουν το υψηλότερο επίπεδο άγχους» ανέφερε η κ.Νόβοσελ.
Το άγχος -πρόσθεσε- επηρεάζει την υγεία, μειώνει την παραγωγικότητα, εμποδίζει τη λήψη αποφάσεων και επηρεάζει αρνητικά τις διαπροσωπικές σχέσεις. Στους βασικούς παράγοντες πρόκλησης άγχους είναι οι ασαφείς προσδοκίες και οδηγίες των προϊσταμένων, η χαμηλή αμοιβή και οι κακές σχέσεις στο χώρο εργασίας, είπε η κ.Νόβοσελ.
«Το ψηφιακό εργασιακό περιβάλλον έσβησε τη γραμμή μεταξύ της ιδιωτικής και της επαγγελματικής ζωής. Πρέπει να αναζητήσουμε εταιρείες που έχουν ευτυχισμένους επικεφαλής, για να δημιουργήσουμε εταιρείες που θα προωθούν την ικανοποίηση των υπαλλήλων και θα μειώνουν το επίπεδο του εργασιακού άγχους» σημείωσε η κ. Νόβοσελ.
Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ