Ανταλλαγή συντρόφων: Πόσο επικίνδυνη είναι η νέα μόδα;
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 25% των σεξουαλικά ενεργών ανθρώπων σε κάποια στιγμή αντί να στραφούν σε τρίτα πρόσωπα και να κρύβονται από τον σύντροφό τους, προτιμούν να ανταλλάσσουν τους συντρόφους, μπροστά στα μάτια τους εντελώς φυσικά και με την «ευχή» τους.
Μάλιστα στο διαδίκτυο υπάρχουν διάφορα τέτοια site, όπου οι ενδιαφερόμενο μπορούν να περιηγηθούν στα προφίλ άλλων ζευγαριών και να γνωρίσουν έτσι ζευγάρια με το ίδιο σκοπό. ε
Οι υποστηρικτές του Swinging ισχυρίζονται ότι η εναλλαγή συντρόφων ενισχύει την ερωτική επιθυμία και τονώνει τη σεξουαλική σχέση του ζευγαριού. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι όποιο ζευγάρι αποφασίσει να δοκιμάσει το swinging θα πρέπει να έχει ή πολύ γερές βάσεις ή καθόλου βάσεις. Ο παράγοντας ζήλια δρα αποτρεπτικά ενώ μπορεί αν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.
Το πρόβλημα της σεξουαλικής ζήλιας θα πρέπει να έχει ξεπεραστεί, διαφορετικά αντί να λυθούν, θα δημιουργηθούν προβλήματα.
Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις όσων συμμετείχαν στην έρευνα και επιδίδονται στην ανταλλαγή συντρόφων ο γάμος τους ή η σχέση τους είναι πολύ πιο υγιής μετά το swinging, νιώθουν χαρούμενοι και δε θεωρούν τη ζήλια πρόβλημα στη ζωή τους. Μάλιστα, εντυπωσιακό είναι πως σε σχέση με ανθρώπους που έλαβαν μέρος στην έρευνα και δεν κάνουν swinging, οι swingers παρουσιάζονται πιο ευτυχισμένοι, με μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης στη σχέση τους και πιο ενδιαφέρουσες ζωές.
επικίνδυνη μόδα
Το κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που εγκυμονεί η μόδα αυτή κρούει έρευνα Ολλανδών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ.
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο, BritishMedicalJournal απέδειξε ότι τα ετερόφυλα ζευγάρια που αλλάζουν τακτικά ερωτικούς συντρόφους και κάνουν ομαδικό σεξ σε οργανωμένες συναντήσεις, έχουν υψηλότερα ποσοστά εκδήλωσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων σε σύγκριση με άντρες και γυναίκες που εκδίδονται.
Συγκεκριμένα η ολλανδική μελέτη ανέλυσε τον αριθμό των ασθενών που αναζήτησαν θεραπεία σε τρεις κλινικές σεξουαλικής υγείας στο Νότιο Λιμπουργκ της Ολλανδίας.
Όπως προέκυψε ένας στους δέκα που αντάλλαζε ερωτικούς συντρόφους είχαν χλαμύδια και ένας στους είκοσι γονόρροια.
Η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Νιέκαμπ εστίασε σε ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει από αυτήν την νέα μόδα.''Οι ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι ομοφυλόφιλοι και οι ιερόδουλες, είναι εύκολα εντοπίσιμες από τους φορείς υγείας για παροχή πληροφόρησης και θεραπείας, σε αντίθεση με τα ετερόφυλα ζευγάρια που ανταλλάζουν ερωτικούς συντρόφους και είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Επομένως κινδυνεύουν περισσότερο από διάφορα σεξουαλικά νοσήματα''