Ο οργασμός στις γυναίκες προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε 30 διαφορετικά σημεία του κεντρικού νευρικού τους συστήματος, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Rutgers στο New Jersey των ΗΠΑ.
Μάλιστα, στην κορύφωση της σεξουαλικής διέγερσης νιώθουν έντονα το αίσθημα της χαλάρωσης, που οφείλεται στην έκκριση ενδορφινών (ορμονών που σχετίζονται με την ευχαρίστηση, αλλά ταυτόχρονα έχουν και παυσίπονη δράση).
Ταυτόχρονος οργασμός: Το πιο βασικό είναι να «μην τον κυνηγάτε»
Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι πραγματικά μια όμορφη εμπειρία, η οποία δημιουργεί μια αίσθηση απόλυτης σεξουαλικής «ισορροπίας» και ηδονής. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητος ούτε και υποχρεωτικός επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες. Ο όρος «ιδανικός» για τον ταυτόχρονο οργασμό λειτουργεί μάλλον καταναγκαστικά και για τους δύο συντρόφους, οι οποίοι, προσπαθώντας να πετύχουν τον ταυτόχρονο οργασμό, δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε σεξουαλική κορύφωση (ιδίως οι γυναίκες).
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί ο ταυτόχρονος οργασμός μπορεί να έρθει αβίαστα όταν το ζευγάρι βρει το δικό του ρυθμό. Ακόμα, όμως, κι αν αυτό δεν συμβεί, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ικανοποίηση και απόλαυση στο σεξ.
Μάλιστα, όσο νεότερος είναι κανείς, τόσο μικρότερες πιθανότητες έχει να βιώσει τη συγχρονισμένη σεξουαλική κορύφωση, αφού, σύμφωνα με τους σεξολόγους, πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται συχνότερα σε ζευγάρια που βρίσκονται σε μια μακροχρόνια, σταθερή και στενή σχέση αγάπης με καλή επικοινωνία στο κρεβάτι.
Αντίθετα, ο συντονισμός αυτός σπάνια επιτυγχάνεται σε συνευρέσεις της μιας βραδιάς ή σε σύντομα φλερτ λίγων εβδομάδων.
Εξίσου σημαντικός όμως στην επίτευξη του ταυτόχρονου οργασμού είναι ο καλός έλεγχος της στύσης, πράγμα που δεν το καταφέρνουν οι άντρες σε νεαρές ηλικίες.