Γιατί να ΜΗΝ χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα μετά το βούρτσισμα με οδοντόκρεμα
Η Anna Peterson μοιράστηκε αυτό το “μυστικό” στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, όπου έχει πάνω από 92.000 ακόλουθους. Ένα βίντεό της εξέπληξε πολλούς, που συνειδητοποίησαν ότι έκαναν κάτι εντελώς λάθος για χρόνια.
Η Anna δημοσίευσε αρχικά ένα κλιπ στο οποίο απλώς είπε: «Η χρήση στοματικού διαλύματος μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας θα σας προκαλέσει φθορά των δοντιών, οπότε σταματήστε να το κάνετε».
@annapetersondentalReply to @user95910855664436 GOOD QUESTION 🙋♀️ keep them coming!! ##fyp ##lgbtq ##Tigerpigdance ##SportsDirectNaughtyList ##dental ##mouthwash♬ original sound – Anna Peterson
Αφότου το βίντεο έγινε viral και χιλιάδες χρήστες ζήτησαν λεπτομέρειες, η οδοντίατρος εξήγησε ακριβώς τι εννοούσε:
«Η οδοντόκρεμα με την οποία βουρτσίζετε τα δόντια σας έχει περίπου 1.450pp φθόριο. Το στοματικό διάλυμα σας έχει μόνο 220pp φθόριο. Πρόκειται για πολύ χαμηλότερη συγκέντρωση και δεν αρκεί για να προστατεύσετε τα δόντια σας από τα σάκχαρα που τρώτε και πίνετε.
Όταν λοιπόν βουρτσίζετε τα δόντια σας και ξεπλένετε αμέσως μετά με στοματικό διάλυμα, τότε απλώς όλο το φθόριο υψηλής συγκέντρωσης αντικαθίσταται στα δόντια σας με φθόριο χαμηλής συγκέντρωσης.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ενάντια στην χρήση στοματικού διαλύματος γενικά. Το προτείνω στους ασθενείς μου. Αλλά δεν το χρειάζεται κάθε ασθενής. Αυτό που τους λέω είναι να μην το χρησιμοποιούν μετά το βούρτσισμα».
Δείτε τα υπόλοιπα βίντεο της Anna Peterson για την στοματική υγεία ΕΔΩ.
Το βίντεο της οδοντιάτρου υποστηρίζεται και από τα όσα αναφέρει το NHS:
“Η χρήση στοματικού διαλύματος που περιέχει φθόριο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της φθοράς των δοντιών, αλλά μην χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα αμέσως μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας επειδή θα απομακρύνετε το συμπυκνωμένο φθόριο της οδοντόκρεμας που παραμένει στα δόντια σας. Επιλέξτε διαφορετική ώρα για να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα, όπως μετά το μεσημεριανό γεύμα. Επίσης μην τρώτε ή πίνετε για 30 λεπτά μετά τη χρήση στοματικού πλυσίματος με φθόριο».
Πηγές: https://www.nhs.uk, https://www.ladbible.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μην πλένετε δόντια με στοματικό διάλυμα αν παίρνετε αυτά τα δύο φάρμακα: Δείτε τι συμβαίνει!
Τι παράξενο θα συμβεί αν κάνετε μπουκώματα με στοματικό διάλυμα μετά από γυμναστική
Πώς το στοματικό διάλυμα συνδέεται με τον διαβήτη
Έρπης στο στόμα: Αίτια, συμπτώματα, πρόληψη και αντιμετώπιση – Γιατί βγαίνει ανά περιόδους
φωτό: iStock