Iatropedia

Καύσωνας: Οδηγίες για ασφαλή οδήγηση – Τι να προσέχουμε στο αυτοκίνητο

Exhausted woman driver feeling headache, sitting inside her car, applies bottle of water to forehead, hot weather. Tired female stop after driving car in traffic jam. Blood pressure, heat concept.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενόψει των ημερών του σκληρού καύσωνα, εξέδωσε κάποιες οδηγίες για την ασφαλή οδήγηση.

Με γνώμονα την προστασία ανθρώπων και οχημάτων από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυτών των ημερών, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απευθύνει στους πολίτες χρήσιμες συστάσεις για την οδήγηση και την οδική ασφάλεια.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τον οδηγό και τους επιβάτες και μέριμνα για τη σωστή λειτουργία των οχημάτων. Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, αυτές τις απλές και χρηστικές οδηγίες:

Δείτε το βίντεο του Υπουργείου για την οδήγηση στον καύσωνα:

Επίσης, πρέπει να παραμένετε ενυδατωμένοι κατά την οδήγηση, ειδικά αν σχεδιάζετε να κάνετε κάποιο μεγάλο ταξίδι. Οι οδηγοί που δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένοι κάνουν λάθη παρόμοια με εκείνους που έχουν στο αίμα τους επίπεδο αλκοόλ 0,8γρ / λίτρο. Είναι, δηλαδή, σαν να έχουν πιει τέσσερα ποτήρια κρασί! Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει, σύμφωνα με τους γιατρούς, σε ζάλη, εμετό και στις πιο ακραίες περιπτώσεις, απώλεια συνείδησης.

Επιπλέον, τα ενεργειακά ποτά κατά τη διάρκεια της οδήγησης βοηθούν σε μεγάλο βαθμό.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντα πρέπει να φοράμε το αντηλιακό μας, καθώς η έκθεση στον ήλιο την ώρα που είμαστε στο αυτοκίνητο μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα στο δέρμα μας.

Φωτογραφία iStock