Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για το πώς καθαρίζουμε σωστά τις επιφάνειες για την ετοιμασία φαγητού
- Καθαρίζουμε όλες τις επιφάνειες που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία των γευμάτων στο σπίτι, με κατάλληλο απορρυπαντικό ή σαπούνι και νερό και ξεπλένουμε με νερό.
- Αν έχουμε χειριστεί νωπό κρέας, τότε ενδείκνυται, μετά το αρχικό ξέπλυμα να ξεπλένουμε τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα και με καυτό νερό (π.χ. από το βραστήρα).
- Προσοχή! Για την απολύμανση των επιφανειών που προορίζονται για την προετοιμασία ενός γεύματος, πρέπει να χρησιμοποιούμε απολυμαντικά κατάλληλα για τρόφιμα και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες χρήσης τους. Αυξημένη προσοχή πρέπει να δίνουμε στη χρήση της χλωρίνης, γιατί, αν δεν ακολουθούμε σωστά τις οδηγίες, μπορεί να μας προκαλέσει ερεθισμό ή αναπνευστικό πρόβλημα, ή να έρθει σε επαφή με έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα και να δράσει τοξικά αντί να μας προστατέψει.
Πηγή: https://www.efet.gr
φωτό: iStock
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΦΕΤ: Πώς να επιλέγετε ασφαλείς πρώτες ύλες για την παρασκευή των γευμάτων σας
ΕΦΕΤ: Όλα τα μέτρα για να τρώμε με ασφάλεια στο σπίτι – Πρέπει να τα ξέρουμε όλοι
Γιατί είναι σημαντικό το είδος συσκευασίας των τροφίμων: Τι υπογραμμίζει ο ΕΦΕΤ
Είναι τα πρόσθετα τροφίμων κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε; Τι επισημαίνει ο ΕΦΕΤ