Iatropedia

Πασχαλινό τραπέζι: Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε κρέας και αυγά

Πρακτικές συμβουλές από τον ΕΦΕΤ για την προμήθεια κρέατος και νωπών ή σοκολατένιων αυγών.

Μία εβδομάδα έμεινε μέχρι το τραπέζι της Λαμπρής και οι προετοιμασίες κορυφώνονται με τα ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι. Για να το απολαύσουμε όμως με ασφάλεια, πρέπει να τηρούμε βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.

Η ευκαιρία είναι κατάλληλη για να υπενθυμίσουμε τις βασικές οδηγίες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) που είχε δημοσιεύσει πριν από λίγα χρόνια. Να ποιες είναι:

Γενικές συμβουλές

Για να προμηθευτείτε τα ποιοτικότερα προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι, είναι σημαντικό να προσέξετε τα εξής κριτήρια:

Για το κρέας

Κατά την προμήθεια αμνοεριφίων, σπλάχνων και κρέατος πρέπει να προσεχθούν τα ακόλουθα κριτήρια:

Για τα αυγά

Όταν προμηθεύεστε και χειρίζεστε αυγά για το πασχαλινό τραπέζι να προσέχετε τα ακόλουθα κριτήρια:

Για τα σοκολατένια αυγά

Ιδιαιτέρως προσεκτικοί πρέπει να είστε με τα σοκολατένια αυγά τα οποία προορίζονται για τα μικρά παιδιά. Ο ΕΦΕΤ τονίζει πως ισχύουν οι γενικοί κανόνες υγιεινής κατά τη συντήρηση, την έκθεση και τη διάθεση σε σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης τροφίμων. Επιπλέον:

Για τις βαφές αυγών

Για τις βαφές των αυγών σημειώνονται τα ακόλουθα κριτήρια:

Φωτογραφία: iStock