Iatropedia

Ρακέτες στην παραλία: Τα οφέλη στην υγεία μας και πόσες θερμίδες μπορούμε να κάψουμε

young couple playing beach tennis

Οι ρακέτες στην παραλία είναι ένα αγαπημένο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όταν πάμε στην παραλία με την οικογένεια ή τους φίλους μας, την περισσότερη ώρα θέλουμε να ξαπλώσουμε στην άμμο ή να κολυμπήσουμε. Μπορεί όμως να θέλουμε να κάνουμε και κάτι πιο δραστήριο, όπως να παίξουμε ρακέτες.

Οι ρακέτες στην παραλία είναι μια προσιτή και ευχάριστη δραστηριότητα, που το μόνο που χρειάζεται είναι δύο ρακέτες, ένα μπαλάκι και λίγη άμμος.

Πέρα από τα οφέλη που έχει στο σώμα μας η αερόβια άσκηση στην άμμο, ο νευροεπιστήμονας Δρ Daniel G Amen, υποστηρίζει ότι οι ρακέτες στην παραλία μπορεί να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της παρεγκεφαλίδας, του τμήματος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την ισορροπία και τον συντονισμό. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του συντονισμού χεριού-ματιού, της ισορροπίας και της ευκινησίας σας.

Η κοινωνική αλληλεπίδραση και ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας του παιχνιδιού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε το άγχος, να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να τονώσετε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σας.

Δείτε επίσης: Γυμναστική στην παραλία: Οι καλύτερες ασκήσεις για να κάνετε πάνω στην άμμο

Εκτός από διασκεδαστικές, οι ρακέτες στην παραλία μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε τις θερμίδες από εκείνο το παγωτό που φάγατε. Είναι μια προπόνηση υψηλής έντασης που μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, να χτίσετε μυς και να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση (ACE), σε μία ώρα μπορείτε να κάψετε έως και 500 θερμίδες για τους άνδρες και λίγο λιγότερες για τις γυναίκες.

Σκεφτείτε πόσο μπορεί να σας βοηθήσει το «κυνηγητό» της κίτρινης μπάλας μέσα και έξω από τον νερό, γυμνάζοντας όλο το σώμα σας.

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες ασκήσεις για να κάνετε μέσα στο νερό της πισίνας ή της θάλασσας

Φωτογραφία iStock