Σεξουαλική επαφή: Τι δεν πρέπει να κάνουν οι γυναίκες μόλις τελειώσει η «διασκέδαση»

  • Ελισάβετ Σταύρου
σεξουαλική επαφή
Μην πλύνετε την ευαίσθητη περιοχή με «σκληρά» σαπούνια και αποφύγετε τα συνθετικά εσώρουχα μετά τη σεξουαλική επαφή.

Μόλις χαλαρώσετε μετά τη σεξουαλική επαφή μπορεί να μην σκέφτεστε τις επόμενες κινήσεις σας, αλλά είναι μια πολύ σημαντική στιγμή να προσέξετε την υγιεινή σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν κάποια πράγματα που οι γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν μετά τη σεξουαλική επαφή και είναι σημαντικά για την διατήρηση της υγείας της ευαίσθητης περιοχής.

Μετά τη σεξουαλική επαφή, λόγω της τριβής, η περιοχή του κόλπου αλλάζει και γίνεται ακόμη πιο ευαίσθητος σε ερεθισμούς και μολύνσεις, σύμφωνα με την γυναικολόγο Leslie E. F. Page, M.D, η οποία δίνει συμβουλές για τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνει μια γυναίκα.

Δείτε επίσης: 5 λόγοι που οι γυναίκες δεν μπορούν να απολαύσουν τη σεξουαλική επαφή

Τι να μην κάνετε μετά τη σεξουαλική επαφή 

Η πιο κοινή συμβουλή για τις γυναίκες είναι να πηγαίνουν οπωσδήποτε τουαλέτα μέσα σε μια ώρα από την σεξουαλική δραστηριότητα. Έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος να πάθετε κάποια μόλυνση, καθώς πολλαπλασιάζονται τα βακτήρια που εισέρχονται μέσω του πέους μέσα στο σώμα σας.

Επίσης, μην προσπαθήστε να καθαρίσετε έντονα την περιοχή με απολυμαντικά σαπούνια ή τριβοντάς την με πετσέτες, οι οποίες πιθανότατα «κουβαλάνε» ακόμη περισσότερα βακτήρια.

Η περιοχή είναι ευαίσθητη και χρειάζεται απλά λίγο νερό και απαλό σαπούνι για να καθαριστεί. Τα σκληρά απολυμαντικά σαπούνια μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και ξηρότητα στον κόλπο.

Δείτε επίσης: Πόσες θερμίδες μπορούμε να κάψουμε κατά τη σεξουαλική επαφή

Φωτογραφία iStock