Τα 4 φρούτα και λαχανικά που δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο

Δεν είναι το ψυγείο ο κατάλληλος χώρος αποθήκευσης για όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς έτσι μπορεί να χαλάσουν πιο γρήγορα.
Η σωστή αποθήκευση των φρέσκων προϊόντων μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων.
Η διατήρηση κάποιων προϊόντων εκτός ψυγείου θα βοηθήσει πραγματικά στη βελτίωση της ποιότητας και της διάρκειας ζωής τους. Ορισμένα προϊόντα, όπως το αβοκάντο, μπορούν να μείνουν έξω στον πάγκο για να ωριμάσουν και στη συνέχεια να μεταφερθούν στο ψυγείο για να επιβραδύνουν τη διαδικασία ωρίμανσης.
Αποθηκεύστε λοιπόν τα σκληρά άγουρα αβοκάντο, τα ροδάκινα και άλλα φρούτα στον πάγκο σας μέχρι να ωριμάσουν και μετά μεταφέρετε τα ώριμα φρούτα στο ψυγείο σας αν δεν πρόκειται να τα φάτε αμέσως. Αυτό ισχύει επίσης για κάθε φρούτο ή λαχανικό που έχετε ήδη κόψει. Θα πρέπει να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο για να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα.
Δείτε επίσης: Πόσο αντέχει το φαγητό που περίσσεψε στο ψυγείο – Τι αναφέρει ο ΕΟΔΥ
Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης φρούτων και λαχανικών
Ντομάτες
Οι ντομάτες «αγαπούν» τη ζέστη και «μισούν» το κρύο. Το ψυγείο δεν είναι το ιδανικό μέρος για να αποθηκεύσετε τις ντομάτες. Αν το κάνετε, οι τέλειες ντομάτες σας θα αλλοιωθούν. Ωστόσο, θα εξακολουθούν να είναι κατάλληλες για το μαγείρεμα, αλλά δεν θα είναι ιδανικές για να τις φάτε φρέσκες. Αντίθετα, αποθηκεύστε τες στον πάγκο σας, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και απολαύστε τες όταν είναι ώριμες.
Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια πρέπει να διατηρούνται σε ξηρό περιβάλλον όπως ένα ντουλάπι, το οποίο δεν είναι τόσο υγρό όσο το ψυγείο. Επίσης, η έλλειψη κυκλοφορίας αέρα θα «χαλάσει» τα κρεμμύδια, όπως και η αποθήκευσή τους κοντά σε πατάτες, οι οποίες εκπέμπουν υγρασία και αέρια που μπορεί να κάνουν τα κρεμμύδια να χαλάσουν γρήγορα.
Αποθηκεύστε τα κρεμμύδια σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό, καλά αεριζόμενο μέρος.
Φρέσκα βότανα
Τα φρέσκα βότανα, όπως ο βασιλικός, ο μαϊντανός και ο κόλιανδρος στην πραγματικότητα δεν ανήκουν στο ψυγείο. Περνώντας παρατεταμένες χρονικές περιόδους σε ένα κρύο περιβάλλον, όπως το ψυγείο, τα κάνει να μαραίνονται πρόωρα. Τα φρέσκα βότανα είναι καλύτερα όταν τα αποθηκεύετε στον πάγκο σας και τα αντιμετωπίζετε όπως θα κάνατε με τα φρέσκα κομμένα λουλούδια. Ένα φρέσκο μάτσο βασιλικό μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα φλιτζάνι νερό (αλλάξτε το κάθε μέρα ή δύο) μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.
Μπανάνες
Στις μπανάνες αρέσει η καλή ήπια θερμοκρασία, καθώς είναι ένα τροπικό φρούτο. Όταν αποθηκεύετε τις μπανάνες στο ψυγείο, επιβραδύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης και το δέρμα μπορεί να γίνει καφέ. Όταν συμβαίνει αυτό, αποκτούν μια πιο πικρή γεύση και αποσυντίθενται πιο γρήγορα. Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε τις μπανάνες σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο – δίπλα στις ντομάτες.
Δείτε επίσης: Διακοπή ρεύματος: Πόσο αντέχει το φαγητό στο ψυγείο και στην κατάψυξη
Με πληροφορίες από: eatingwell / Φωτογραφία iStock