Iatropedia

Ταμπόν στη θάλασσα: Πως μπορούμε να κολυμπάμε τις ημέρες της περιόδου

Young woman diving underwater, she's wearing red bikini and mask and diving flipper

Η περίοδός σας δεν είναι λόγος για να μην ευχαριστηθείτε μια δροσερή βουτιά στη θάλασσα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Πολλές γυναίκες δεν θέλουν να χάσουν το μπάνιο τους ή έχουν περίοδο την εβδομάδα που πάνε διακοπές. Έτσι, με την βοήθεια ενός ταμπόν μπορούν να βουτήξουν κανονικά.

Η πλειοψηφία των γυναικών χρησιμοποιεί ταμπόν, ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποιες που διστάζουν να βάλουν αυτό το μικρό πραγματάκι μέσα στο σώμα τους. Ακόμα περισσότερο μπορεί να φοβούνται να το χρησιμοποιήσουν για να βουτήξουν στην θάλασσα.

Είναι φυσικό να έχετε ερωτήσεις σχετικά με το κολύμπι κατά την περίοδο σας, ειδικά αν έχετε συνηθίσει να φοράτε μόνο σερβιέτες σε όλη τη διάρκεια του κύκλου σας.

Το να κολυμπήσετε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ανακούφιση από τις κράμπες και την κούραση που βιώνουν μερικές γυναίκες.

Το κολύμπι ή άλλες ασκήσεις στο νερό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από τον πόνο και το άγχος κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Ακόμα κι αν περπατάτε απλώς στην παραλία, μην αφήσετε την περίοδό σας να σας εμποδίσει να απολαύσετε μια ωραία μέρα στον ήλιο.

Δείτε επίσης: Κολύμβηση σε πισίνα ξενοδοχείου ή σπιτιού: Τι απαγορεύεται και τι επιβάλλεται να κάνετε

Ταμπόν στη θάλασσα

Αν σχεδιάζετε να κολυμπήσετε, μπορεί να χρειαστείτε ένα ταμπόν με υψηλότερη απορροφητικότητα. Είναι φυσικό να απορροφηθεί λίγο νερό θα απορροφηθεί από το ταμπόν, με αποτέλεσμα να φουσκώσει λίγο και να έχει μικρότερη απορροφητικότητα για τη ροή σας.

Ωστόσο, δεν υπάρχει μεγάλος λόγος ανησυχίας, απλά πρέπει να έχετε στο μυαλό σας να το αλλάζετε πολύ συχνότερα, ιδανικά κάθε φορά μετά από την βουτιά.

Γενικότερα, δεν πρέπει να φοράτε ένα ταμπόν πάνω από 8 ώρες, είτε κολυμπάτε είτε όχι, ενώ κάποιοι ειδικοί προτείνουν 4 με 6 ώρες. Ένα υγρό, χρησιμοποιημένο ταμπόν μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για βακτήρια, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε σύνδρομο τοξικού σοκ (TSS).

Το πόσο αποτελεσματικό θα είναι ένα ταμπόν στη θάλασσα εξαρτάται από το ποιο θα επιλέξετε και φυσικά, από την ροή σας.

Αν παρατηρήσετε διαρροή αίματος, μην ανησυχήσετε. Απλά αλλάξτε το ταμπόν σας άμεσα, και το μαγιό σας αν έχει λερωθεί.

Αν δεν προτιμάτε το ταμπόν, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως τα κύπελλα περιόδου (diva cups), τα μαγιό περιόδου και οι δίσκοι περιόδου.

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες ασκήσεις για να κάνετε μέσα στο νερό της πισίνας ή της θάλασσας

Φωτογραφία iStock