Iatropedia

Τι να βάλεις μέσα στο δοχείο με τη ζάχαρη για να μην σβολιάζει και σκληραίνει

Τόσο η λευκή όσο και η καστανή ζάχαρη απαιτούν ειδικά δοχεία αποθήκευσης για την προστασία τους από την υγρασία.

Ο αέρας κάνει τόσο την λευκή όσο και την καστανή ζάχαρη να σχηματίζουν σκληρά κομμάτια, σαν μικρές πέτρες.

Και τα δύο είδη ζάχαρης πρέπει να φυλάσσονται σε αδιάβροχα, αεροστεγή δοχεία. Αλλά ακόμα και τότε, κάθε φορά που το ανοίγετε και κάθε φορά που το κουτάλι ακουμπάει την ζάχαρη, λίγη υγρασία περνάει μέσα στο δοχείο και προκαλεί το ίδιο πρόβλημα.

Δείτε τι μπορείτε να βάλετε μέσα στο δοχείο με την ζάχαρη για να μην σβολιάζει

Λευκό ψωμί

Τοποθετήστε την λευκή ζάχαρη σε ένα δοχείο με αεροστεγές καπάκι για σύντομο ή μεγάλο χρονικό διάστημα. Τοποθετήστε μια φέτα μαλακό λευκό ψωμί στο βάζο (στον πάτο για μεγαλύτερη ευκολία) για να απορροφήσετε την υγρασία που συσσωρεύεται στο εσωτερικό. Το ψωμί βοηθά στην απορρόφηση της υγρασίας. Φροντίστε να αντικαθιστάτε περιοδικά τη φέτα ψωμιού, καθώς τείνει να πιάνει μούχλα με την πάροδο του χρόνου. Αποθηκεύστε το δοχείο με την ζάχαρη σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Εσπεριδοειδή

Η λευκή ζάχαρη σβολιάζει λόγω υπερβολικής υγρασίας, ενώ η μαύρη ζάχαρη τείνει να γίνεται σκληρή όταν εκτίθεται στον αέρα που την στεγνώνει. Η καστανή ζάχαρη πρέπει να διατηρείται υγρή για να αποφευχθεί η σκληρότητα και τα επακόλουθα κομμάτια. Τοποθετήστε ένα ολόκληρο λεμόνι, ή πορτοκάλι μέσα στο δοχείο που βάζετε την καστανή ζάχαρη. Η υγρασία στα φρούτα βοηθά να μαλακώσει τη ζάχαρη και να αποφευχθεί η συσσώρευση.

Λευκό ρύζι

Το απλό λευκό ρύζι αναμιγνύεται καλά με τη ζάχαρη και βοηθά στην απορρόφηση της υγρασίας. Ένα από τα οφέλη από την τοποθέτηση ρυζιού στο δοχείο ζάχαρης είναι ότι δεν θρυμματίζεται με την πάροδο του χρόνου και αναμιγνύεται καλά με τη ζάχαρη. Τοποθετήστε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού ρύζι μέσα σε ένα τούλι και βάλτε το απευθείας στο κάτω μέρος του βάζου με τη ζάχαρη. Αντικαταστήστε το σακουλάκι ρυζιού κάθε δύο μήνες.

Φέτα μήλου

Τοποθετήστε μια μικρή φέτα φρέσκου μήλου (με τη φλούδα) στο βάζο που περιέχει καστανή ζάχαρη. Η φυσική υγρασία του μήλου βοηθά να μαλακώσει τη ζάχαρη και να αποφευχθεί η συσσώρευση στο δοχείο. Όταν η καστανή ζάχαρη δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά, στεγνώνει και αρχίζει να σκληραίνει και να κολλάει σαν κόλλα. Η προσθήκη του μήλου αντικαθιστά την υγρασία έτσι ώστε η ζάχαρη να είναι πολύ πιο εύκολο να την δουλέψετε στο μαγείρεμα σας.

Πηγή: https://www.leaf.tv

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ζάχαρη συνδέεται με δύο τύπους καρκίνου – Ποιοι είναι αυτοί

Ζάχαρη: Ποιο είδος μειώνει τη χοληστερίνη και κάνει καλό στο συκώτι