5 λόγοι που οι γυναίκες δεν μπορούν να απολαύσουν τη σεξουαλική επαφή

  • Ελισάβετ Σταύρου
σεξουαλική επαφή
Για μερικές γυναίκες η σεξουαλική επαφή δεν τους προσφέρει απόλυτη ευχαρίστηση, λόγω διάθεσης, πόνου ή προβλημάτων υγείας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα δεν μπορεί να ευχαριστηθεί τη σεξουαλική επαφή όσο οι άλλοι.

Ωστόσο, όποιος κι αν είναι ο λόγος, υπάρχουν πάντα τρόποι αντιμετώπισης, αρκεί να ζητήσετε βοήθεια από τον κατάλληλο ειδικό.

Το άγχος, η σωματική κούραση, η μειωμένη λίμπιντο ή κάποιο πρόβλημα υγείας μπορεί να εμποδίσουν μια γυναίκα από το να απολαύσει τις προσωπικές στιγμές με τον σύντροφό της.

Στρες

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη λίμπιντο σας. Το άγχος μπορεί να προκαλείτε από τον φόρτο εργασίας, από οικογενειακά προβλήματα, ή απλά επειδή η σχέση σας είναι καινούργια και έχετε άγχος για το πως θα εξελιχθεί.

Το στρες θα επηρεάσει την «επίδοσή» σας καθώς το «κλειδί» για να ευχαριστηθείτε και εσείς και ο σύντροφός σας τη σεξουαλική επαφή είναι να είστε χαλαρός και να τα έχετε καλά με τον εαυτό σας.

Πόνος

Ο πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας είναι συνήθως μια προειδοποίηση ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα σας.

Κάποιες αιτίες που μπορεί να σας κάνουν να πονάτε κατά τη σεξουαλική επαφή είναι:

  • Δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους
  • Ορμονικές αλλαγές
  • Ενδομητρίωση
  • Λοίμωξη

Χαμηλή λίμπιντο

Η χαμηλή ερωτική επιθυμία είναι ένα συχνό φαινόμενο ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες και συχνά αναζητούμε τρόπους για να «ανεβάσουμε» τη λίμπιντο μας ή του συντρόφου μας.

Ανάμεσα στις διάφορες αιτίες, η έλλειψη οικειότητας, το άγχος, το αλκοόλ και η παχυσαρκία είναι μερικούς από τους λόγους που μπορεί να μην νιώθουμε πλέον ερωτική επιθυμία.

Δείτε επίσης: Έχετε χαμηλή λίμπιντο; 6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να την «απογειώσετε»

Πρόβλημα με τον οργασμό

Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό ή χρειάζονται λίγη παραπάνω προσπάθεια πέρα από τη σεξουαλική επαφή.

Μην ντραπείτε να πείτε στο σύντροφό σας ποιες είναι οι επιθυμίες σας, ώστε να μπορεί να ευχαριστηθείτε και εσείς το ίδιο το χρόνο που θα περάσετε μαζί.

Δοκιμάστε παιχνίδια, ερωτικά βοηθήματα και ίσως χρειαστεί να δώσετε περισσότερη σημασία στα προκαταρκτικά.

Εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, υπάρχουν θεραπείες που βοηθούν στην αύξηση της διέγερσης, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ορμονών και τοπικές κρέμες.

Κατάθλιψη

Το υποκείμενο άγχος ή η κατάθλιψη μπορεί να εμποδίσει τη σεξουαλική σας ορμή.

Η κατάθλιψη επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επιθυμίας. Η απώλεια της ευχαρίστησης στις καθημερινές δραστηριότητες απαιτεί συχνά θεραπεία που περιλαμβάνει συμβουλευτική και ίσως φαρμακευτική αγωγή. Δυστυχώς, ορισμένα αντικαταθλιπτικά μειώνουν επίσης τη λίμπιντο.

Δείτε επίσης: Οι άνθρωποι με μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση απολαμβάνουν περισσότερο τη σεξουαλική επαφή

Φωτογραφία iStock