Iatropedia

8 tips για να μην «σκάσει» το δέρμα σας!

Οι απότομες εναλλαγές στη θερμοκρασία βλάπτουν σοβαρά το δέρμα. Σκασμένα χείλη και χέρια είναι τα συνηθισμένα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι ένας στους δυο συμπολίτες μας. Οι Αμερικανοί δερματολόγοι συμβουλεύουν πως να προστατεύσετε το δέρμα σας από το κρύο!

Συγκεκριμένα η δρ Άντζαλι Νταχίγια, δερματολόγος στο Κέντρο Υγείας των Γυναικών του Ιατρικού Κέντρου Weill Cornell, στη Νέα Υόρκή συνιστά για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα το χειμώνα να επιλέγουν μια υδατική κρέμα χωρίς αρώματα.

Αποφεύγετε το πολύ καυτό νερό όταν κάνετε μπάνιο ενώ φροντίζετε να σκουπίζετε το δέρμα σας απαλά, χωρίς να το τρίβετε.

Στο πλαίσιο αυτό συστήνει να τοποθετείτε υγραντήρα στους κλειστούς χώρους ώστε να αποφεύγετε η ξηρότητα.

Καλύπτεται όσο περισσότερο το πρόσωπό σας όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Μη ξεχνάτε να βάζετε γάντια για να μην εκτίθενται τα χέρια στο κρύο.

Τις ημέρες που κάνει πολύ κρύο μην γλείφετε τα χείλια σας, καθώς το σάλιο επιδεινώνει το πρόβλημα.

Ενυδατώστε το δέρμα σας. Για τη διατήρηση της υγιούς λάμψης της επιδερμίδας είναι απαραίτητη η καλή ενυδάτωση. Το νερό είναι απαραίτητο για τον κυτταρικό μεταβολισμό, γι’αυτό χρησιμοποιείτε καθημερινά τόνερ προσώπου.

Αυτός είναι ο ευκολότερος και πιο γρήγορος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την τραχύτητα της επιδερμίδας και να σβήσετε τις λεπτές γραμμές που προκαλούνται από την αφυδάτωση.

Χρησιμοποιήστε ενυδατικές μάσκες προσώπου. Οι μάσκες ενυδάτωσης είναι αναγκαίες για την άρση των συμπτωμάτων και την άμεση ανακούφιση. Για να προωθήσετε την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος χρησιμοποιήστε μια ενυδατική μάσκα προσώπου, 3 – 4 φορές την εβδομάδα.

Στην περίπτωση που παρατηρείται τυχόν σκασίματα στο δέρμα αλλά και έντονη φαγούρα που δεν καταπραΰνονται με τις υδατικές κρέμες να απευθύνεστε στο δερματολόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξι συνήθειες που γερνούν το δέρμα!

Είναι πραγματικότητα: ανθρώπινο δέρμα που δεν το διαπερνούν οι σφαίρες