Iatropedia

Άνδρας παλεύει για τη ζωή του, καθώς κόλλησε 3 ιούς από μολυσμένα κουνούπια

hospital ICU

Ο άνδρας είναι θετικός στον ιό του Δυτικού Νείλου και σε δύο διαφορετικούς ιούς εγκεφαλίτιδας.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας άνδρας από το Κένσινγκτον του Νιου Χάμσιρ, ο οποίος βρέθηκε ταυτοχρόνως θετικός σε τρεις ιούς που μεταδίδουν τα μολυσμένα κουνούπια.

Η οδύσσειά του άρχισε πριν από σχεδόν ένα μήνα, όταν παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα ίωσης. Τώρα έχει οίδημα (πρήξιμο) στον εγκέφαλό του και μετά βίας επαφή με το περιβάλλον, αναφέρει το CBS.

Ο 54χρονος Joe Casey νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Exeter. Οι γιατροί είπαν ότι έχει αντισώματα σε τρεις ιούς που μεταδίδουν τα μολυσμένα κουνούπια:

Οι γιατροί δεν γνωρίζουν ποιος από τους τρεις είναι υπαίτιος για την παρούσα κατάστασή του, υποστηρίζει η  οικογένειά του. Και οι τρεις, όμως, μπορεί να την προκαλέσουν. Δεν έχουν επίσης γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε και από πόσα κουνούπια τσιμπήθηκε.

«»Είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι ένας μικρόσωμος άνδρας και το να τον βλέπουμε εδώ και τρεις εβδομάδες να μην μπορεί να μιλήσει, να κινηθεί, να επικοινωνήσει, είναι τρομακτικό», δήλωσε η κουνιάδα του, Angela Barker.

«Τον έχω σαν αδελφό μου. Σφίγγεται το στομάχι μου έτσι όπως τον βλέπω», πρόσθεσε.

Ο άτυχος άνδρας είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Η οικογένειά του πιστεύει ότι θα χρειαστεί μακροχρόνια νοσηλεία και αποκατάσταση για να γίνει καλά. Αυτό σημαίνει και τεράστια ιατρικά έξοδα, για τα οποία η οικογένειά του δημιούργησε σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων. Ήδη η κοινότητά του την έχει κατακλύσει με προσφορές.

«Ο Joe χρειάζεται φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο και πραγματικά χρειάζεται βοήθεια η οικογένειά του», είπε η κυρία Barker.

«Μπορεί να συμβεί στον καθένα»

Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό από νοσήματα που μεταδίδουν τα κουνούπια, που γίνεται γνωστό στο Νιου Χάμσιρ. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός άνδρα ηλικίας 41 ετών, του Steven Perry, από την εγκεφαλίτιδα των ιπποειδών.

Διαβάστε ακόμα ΗΠΑ: 5 κρούσματα, 1 θάνατος από σπάνια εγκεφαλίτιδα που μεταδίδουν τα κουνούπια

Ο νεαρός άνδρας νοσηλευόταν με σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας & Ανθρώπινων Υπηρεσιών του Νιου Χάμσιρ.

Το υπουργείο επιβεβαίωσε πως στο Κένσινγκτον υπάρχει τουλάχιστον μία δεξαμενή από κουνούπια θετικά στην εγκεφαλίτιδα των ιπποειδών. Η δημοτική Αρχή έχει ήδη ενημερώσει τους πολίτες και έχει αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο κινδύνου γι’ αυτούς.

Η οικογένεια του κ. Casey ζητά από το κοινό να προσέχει. «Να παίρνετε μέτρα, να ντύνεστε καλά και να φοράτε εντομοαπωθητικό. Μπορεί να συμβεί στον καθένα μας και αυτό είναι το πιο τρομακτικό. Να είστε προσεκτικοί και να λαμβάνετε τα απαιτούμενα μέτρα», τόνισε η κυρία Barker.

Φωτογραφία: iStock