Δείτε πως να προφυλαχθείτε από τις πασχαλινές αλλεργίες
Πασχαλινά γλυκά
Τα σοκολατένια αυγά, λαγουδάκια και άλλα πασχαλινά γλυκά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία.
Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας στους έξι παρουσιάζει κάποια αλλεργία που σχετίζεται με την κατανάλωση ορισμένων τροφών. Ιδιαίτερα όσα περιέχουν συστατικά όπως ξηροί καρποί ή αυγά μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία ενός αλλεργικού ατόμου.
Βαμμένα αβγά
Οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται για το βάψιμο των αυγών μπορούν να προκαλέσουν δερματίτιδες σε ΄όσους έχουν ευαισθησία.
Προσοχή στη γύρη
Τα πάντα στη φύση βρίσκονται σε ανθοφορία. Δώστε προσοχή στη γύρη για να μην εκδηλώσετε κάποια αλλεργική ρινίτιδα.
Κλείστε τα παράθυρα του αυτοκινήτου όταν ταξιδεύετε
Φοράτε γυαλιά ηλίου
Φροντίστε να έχετε μαζί σας αντισταμινικά για κάθε περίπτωση.
Προσοχή στα κατοικίδια
Εκτός από την γύρη σε πολλούς ανθρώπους το τρίχωμα των ζώων μπορεί να προκαλέσει αλλεργία.
Έτσι αν ο προορισμό σας είναι κάποιο χωριό ή κωμόπολη προσέξτε τα κατοικίδια ώστε η επαφή μαζί τους να μην είναι επώδυνη.
ΔΙΑΔΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: