Δείτε τις επεμβάσεις για τέλειο σώμα!
''Επειδή ως λαός έχουμε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της προσέλευσης την “τελευταία στιγμή”, πολύ συχνά άτομα έρχονται λίγο πριν τις διακοπές τους ζητώντας να γίνουν τα πάντα γρήγορα και με σχεδόν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας. Κάτι τέτοιο βέβαια, όπως είναι ευνόητο, είναι αδύνατο, με αποτέλεσμα την απογοήτευση αυτών των ατόμων'' επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος. Και συνεχίζει τονίζοντας ότι είναι απαραίτητος ο σωστός προγραμματισμός, έστω κι αν βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν την «επίσκεψή» μας στην παραλία.
Οι πιο συχνές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται το καλοκαίρι είναι η λιποαναρρόφηση και οι επεμβάσεις στους μαστούς και ακολουθούν οι θεραπείες για την κυτταρίτιδα, η κοιλιοπλαστική και πολλές άλλες.
Γιατί να κάνουμε νωρίς τις επεμβάσεις πλαστικής;
Σύμφωνα με τον κ.Χριστόπουλο υπάρχουν κατά βάσει τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να προγραμματίσουμε αρκετά νωρίτερα:
Οι θερμότερες περίοδοι του έτους μπορεί μεν να μην είναι απαγορευτικές για τα περισσότερα είδη επεμβάσεων, όμως μπορεί η δυσφορία μετεγχειρητικά να είναι μεγαλύτερη. Π.χ μία λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνεται σε οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου που κάποιος θα θελήσει, αλλά από τη στιγμή που μετά από αυτήν θα πρέπει να φορά ένα κορσέ για ένα μήνα περίπου, ο κορσές αυτός θα είναι πολύ πιο ανεκτός στις εποχές του έτους με πιο ανεκτές θερμοκρασίες.
Οι επεμβάσεις χρειάζονται κάποιο χρόνο αποθεραπείας. Μετά από την οποιαδήποτε διαδικασία, υπάρχει κάποιο οίδημα και πιθανόν κάποιες εκχυμώσεις, οι οποίες θα χρειαστούν ένα χρονικό διάστημα για να αποδράμουν.
Εξάλλου, στις περισσότερες επεμβάσεις που αφορούν στο σώμα, ναι μεν μετά από 1,5-2 μήνες έχουμε ένα αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από αυτό που ήταν πριν, αλλά η τελειοποίηση του αποτελέσματος συμβαίνει μετά από τρεις έως έξι μήνες.
Κάποιες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα αυτές που αφορούν στην διόρθωση της κυτταρίτιδας, είναι αρκετά χρονοβόρες. Μία πλήρης θεραπεία κυτταρίτιδας μπορεί να απαιτήσει από 1,5-3 μήνες, ανάλογα με το είδος της θεραπείας και τη βαρύτητα προβλήματος.
Για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να σκεφτόμαστε τις «ανάγκες» του σώματός μας εγκαίρως, και να «μπούμε» σε καλοκαιρινή του διάθεση, πριν το ημερολόγιο «δείξει» τους θερινούς μήνες καταλήγει ο κ.Χριστόπουλος.