Iatropedia

ΕΟΔΥ: Τι συμβουλεύει για την ασφαλή κατανάλωση αυγών και κρέατος κατά τη διάρκεια του Πάσχα

Δείτε ποιες είναι οι οδηγίες για την ασφαλή κατανάλωση τροφίμων κατά τη διάρκεια του Πάσχα, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ο ΕΟΔΥ ενημερώνει τους καταναλωτές για τους κανόνες επιλογής πρώτων υλών, συντήρησης και παρασκευής τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι. Ειδικά για το αιγοπρόβειο κρέας και τα αυγά, τα οποία καταναλώνονται περισσότερο αυτές τις ημέρες.

ΑΥΓΑ

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, τα αυγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 2 ώρες. Διατηρήστε τα αυγά που έχουν βράσει επαρκώς (σφιχτά) στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν.

Επίσης,

ΚΡΕΑΣ

Βεβαιωθείτε ότι αποψύχετε το κρέας ακολουθώντας τα σωστά βήματα:

Επίσης,