Οργασμός: Γιατί γυναίκες και άνδρες σταματούν να προσποιούνται [μελέτη]

  • Ελισάβετ Σταύρου
οργασμός - γυναίκες
Το 40% των ανθρώπων, άνδρες και γυναίκες, έχουν προσποιηθεί οργασμό έστω και μια φορά στη ζωή τους.

Το να σταματήσουν οι γυναίκες (ή και οι άνδρες) να προσποιούνται οργασμούς κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχουν αναπτύξει καλύτερη επικοινωνία με τον σύντροφό τους, όπως διαπιστώνει μια νέα μελέτη.

Η νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research, διερευνά τους λόγους για τους οποίους κάποιοι σταματούν να προσποιούνται οργασμούς.

Ο πιο συχνός λόγος για τον οποίο άνδρες και γυναίκες σταματούν να προσποιούνται οργασμούς είναι γιατί έχουν αναπτύξει μια άνεση με το να μην έχουν οργασμό και δεν ντρέπονται να το επικοινωνήσουν με τον σύντροφό τους, σημειώνει η μελέτη.

Επίσης, τα άτομα που σταματούν να προσποιούνται, επικοινωνούν με τον σύντροφό τους τις σεξουαλικές τους επιθυμίες, ή ο σύντροφος τους «προσέχει λίγο περισσότερο τις ανάγκες τους κατά την σεξουαλική επαφή.

Η καλύτερη σεξουαλική επικοινωνία σχετικά με τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις και η αποδοχή ότι δεν θα επιτευχθεί οργασμός, κάνει γυναίκες και άνδρες να σταματούν την προσποίηση.

Δείτε επίσης: Σεξουαλική επαφή: Ποια είναι τα σημάδια εθισμού και πως επηρεάζει τις σχέσεις

Το να προσποιηθεί κάποιος οργασμό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σχέση και μπορεί να είναι σημάδι βαθύτερων ζητημάτων. Επομένως, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τόσο τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει όσο και γιατί σταματάμε, τονίζουν οι ερευνητές.

Στην μελέτη συμμετείχαν 12.000 άτομα από τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Περίπου το 51% των ανδρών και των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δεν είχαν προσποιηθεί ποτέ έναν οργασμό, το 27% είχε προσποιηθεί οργασμό στο παρελθόν αλλά έκτοτε είχε σταματήσει και το 13% εξακολουθούσε να προσποιείται οργασμούς τη στιγμή της μελέτης.

Μεταξύ εκείνων που προσποιούνται οργασμούς, πολλοί χρησιμοποιούν σεξουαλικά παιχνίδια μόνοι τους. Από την αντίθετη, όσοι έχουν σταματήσει να προσποιούνται χρησιμοποιούν σεξουαλικά παιχνίδια και βοηθήματα μαζί με τον σύντροφό τους.

Φωτογραφία iStock