Το χρώμα του χρήματος δεν αναμένεται να δούνε άμεσα οι νοσοκομειακοί γιατροί για εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει και δεν έχουν πληρωθεί ακόμη. Το ταμείον είναι μείον και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα έως ότου η …ζωή λύσει από μόνη της το πρόβλημα. Το πρόβλημα όμως δε λύνεται αυτόματα και από μόνο του έστω κι αν το επιθυμεί ο υπουργός Υγείας.
Μάλιστα οι γιατροί του νοσοκομείου Κομοτηνής επισημαίνουν ότι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους δεδομένου ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι έκρυθμη μετά από μήνες αναμονής.
Από τις 16 Ιουλίου, οι ειδικευόμενοι γιατροί απέχουν από οποιοδήποτε έργο στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και αρνούνται να πραγματοποιήσουν εφημερίες μετά από καταγγελία τους προς την Επιθεώρηση Εργασίας κατά της Διοίκησης του Νοσοκομείου διότι δεν έχουν πληρωθεί για εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει από τον Ιανουάριο του 2012 και μέχρι σήμερα.
Τα εγκεκριμένα προγράμματα εφημεριών για τον μήνα Ιούλιο ανεστάλησαν και το Νοσοκομείο λειτουργεί με ημερήσιες αναγκαστικές διαταγές εφημέρευσης που απευθύνονται σε ειδικευμένους ιατρούς του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.
Οι ειδικευμένοι γιατροί, στους οποίους μέχρι σήμερα τους έχει καταβληθεί μόνο το 65% των δεδουλευμένων εφημεριών του Ιανουαρίου και η Διοίκηση του Νοσοκομείου τους έχει υποσχεθεί ότι θα τους καταβάλλει μόλις το 45% των δεδουλευμένων του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, προσφεύγουν και αυτοί με καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.
Όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου, από τον περασμένο Απρίλιο, έχουν κηρύξει για τους ίδιους λόγους επίσχεση εργασίας η οποία εφαρμόσθηκε μέχρι σήμερα χαλαρά για την αποφυγή ιδιαίτερης ταλαιπωρίας των ασθενών. Οι νέες όμως εξελίξεις, «που σηματοδοτούν την παγερή αδιαφορία και της νέας κυβέρνησης να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, επιρρίπτουν το σύνολο της ευθύνης της διάλυσης των υπηρεσιών υγείας και των συνεπειών της στην υγεία και τη ζωή των πολιτών αποκλειστικά στους πολιτικά και διοικητικά υπεύθυνους» σημειώνουν τα μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης. .
Οι ειδικευμένοι γιατροί, με εξώδικο έγγραφό τους, κοινοποίησαν στη Διοίκηση την απόφασή τους να άρουν πλέον την δέσμευσή τους να καλύπτουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου όπως αυτή είχε εκφρασθεί από το 2008 στην κλαδική σύμβαση εργασίας που είχαν υπογράψει οι εκπρόσωποί τους με το Υπουργείο Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν ότι αρνούνται πλέον να εργάζονται περισσότερες από 48-52 ώρες εβδομαδιαίως, όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία που ισχύει και στην Ελλάδα με προεδρικό διάταγμα, εφόσον η πολιτεία έχει καταργήσει την κλαδική συλλογική σύμβαση καταπατώντας την βάναυσα και μονομερώς εδώ και δύο χρόνια.