Ουρικό οξύ: Ρίξτε το φυσικά
Tα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέως μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας στους πάσχοντες. Από πέτρες στα νεφρά μέχρι και νεφρική ανεπάρκεια.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ασθενείς μπορούν να εμφανίσουν υψηλή πίεση του αίματος, καρδιακή νόσο ή χρόνια νεφρική νόσο.
Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι:
Τα διουρητικά φάρμακα (χάπια νερού)
Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
η κληρονομικότητα
Ο υποθυρεοειδισμός (μια διαταραχή του θυρεοειδούς)
Ανοσοκατασταλτικά φάρμακα
Η παχυσαρκία
Ψωρίαση
Τι να μην τρώτε
Τροφές πλούσιες σε πουρίνες όπως κρέας θηραμάτων, γαύρος, ρέγγα, σάλτσα, τα ξερά φασόλια, ξερά μπιζέλια, μανιτάρια και άλλα τρόφιμα απαγορεύονται δια ροπάλου από τους επιστήμονες
Πάντως για να πέσει σε χαμηλά επίπεδα το ουρικό οξύ οι πάσχοντες θα πρέπει να καταναλώνουν τρόφιμα τα οποία δεν επιβαρύνουν την πάθηση τους. Οι τροφές που επιτρέπονται είναι:
Κρέας, γαλοπούλα, ψάρια, κοτόπουλο, φασόλια, ντομάτα, σπανάκι, αρακάς μανιτάρια
Επίσης επιβάλλεται να καταναλώνουν άπαχο γάλα, γιαούρτι, λάδι, τσάι ,τυρί, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, καλαμπόκι, μέλι, ξηροί καρποί, χόρτα, φρούτα τα οποία βελτιώνουν τις τιμές του ουρικού οξέως.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: