Ποια αρρώστια δυσκολεύει τους άνδρες στο σεξ;
Δυο από τα βασικά συμπτώματα της νόσου Peyronie, είναι ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ και η ξαφνική κάμψη των.. προσόντων. Αν η νόσος δεν αντιμετωπισθεί άμεσα μπορεί να προκαλέσει μόνιμη στυτική δυσλειτουργία!
Όπως τονίζει ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος κ. Θάνος Παλλαντζάς η νόσος ''πολλές φορές παρουσιάζεται σαν ένα περίεργο στράβωμα, που εμποδίζει τις ερωτικές επαφές, μπορεί δε να συνοδεύεται από πόνο στη στύση, ενώ αρκετές φορές συνυπάρχει με στυτική δυσλειτουργία.
Όταν κάποιος άνδρας έχει τα συμπτώματα αυτά θα πρέπει άμεσα να συμβουλευτεί τον ανδρολόγο του για την αντιμετώπιση της νόσου».
πως εμφανίζεται
Σύμφωνα με τους ανδρολόγους τα συμπτώματα της νόσου Peyronie, μπορούν είτε να εμφανιστούν βαθμιαία, είτε ξαφνικά και παρουσιάζουν:
Σημαντική κάμψη των ανδρικών γενετικών οργάνων είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω , είτε πλαγίως, ανάλογα με το που έχουν σχηματισθεί οι πλάκες από ινώδη ιστό,
Εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας,
Μείωση του μεγέθους
Έντονος πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή.
ποιοι παράγοντες ενοχοποιούνται
Δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητό για τους επιστήμονες, ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν τη νόσο Peyronie.
Πιθανολογείται ότι την προκαλούν η καταστροφή μικρών αιμοφόρων αγγείων, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, της άθλησης, ή ενός ατυχήματος.
Στο σημείο τραυματισμού μπορεί να παγιδευτούν κύτταρα κατά τη διαδικασία επούλωσης, τα οποία ίσως σχηματίσουν τον ινώδη ιστό.
Παράλληλα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει και γενετικός αιτιολογικός παράγοντας για την εμφάνιση της νόσου. Ένας σημαντικός αριθμός ανδρών άλλωστε που είχαν την εμπειρία ενός τραυματισμού στα γενετικά όργανα δεν εμφάνισαν ποτέ νόσο Peyronie επισημαίνει ο ειδικός επιστήμονας.
Ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος κ. Θάνος Παλλαντζάς
Σύμφωνα με τον κ.Παλατζά ''πολλοί ασθενείς εμφάνισαν τη νόσο ενώ δεν είχαν ποτέ τραυματιστεί. Για το λόγο αυτό υπάρχουν ειδικοί που πιστεύουν πως η νόσος Peyronie μπορεί να σχετίζεται με κάποια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος''.
πως αντιμετωπίζεται
Οι φαρμακευτικές αγωγές που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους ανδρολόγους, είναι απογοητευτικές και δεν έχουν πείσει ιατρούς και πάσχοντες για τα αποτελέσματα τους.
«Η μόνη μέχρι σήμερα αξιόπιστη αντιμετώπιση της νόσου είναι η χειρουργική λύση,η οποία έχει σίγουρα αποτελέσματα, ακόμη και στις περιπτώσεις που έχουν περάσει έξι μήνες από την εμφάνιση της νόσου» τονίζει ο κ Παλλαντζάς.
Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι :
Απλή συρραφή στην αντίθετη πλευρά της πλάκας και της στροφής (Nesbitt),
Χαλαρωτικές τομές της πλάκας,
Γεωμετρική υπολογιστική αφαίρεση της πλάκας
Μοντελοποίηση με ενδοπεικό ένθεμα, το οποίο επιλέγεται από τον εξειδικευμένο χειρουργό βάση του ιστορικού
Η χρήση μοσχευμάτων που εξασφαλίζουν την αφαίρεση της νόσου
Καταλήγοντας ο κ. Παλλατζάς αναφέρει ότι όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις διαρκούν περίπου μία ώρα, δεν χρειάζονται νοσηλεία αλλά και ούτε ιδιαίτερη μετεγχειρητική παρακολούθηση. Η πλήρης επάνοδος στην ενεργό σεξουαλική ζωή έρχεται μετά από 30 περίπου ημέρες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί ζαλίζομαι όταν σηκώνομαι;
Πως να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα μιας και έξω!