Πως να διαχειριστείτε το άγχος στο χώρο εργασίας σας
Ο καθηγητής ψυχιατρικής και ειδικευμένος στις νευροεπιστήμες, του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ δρ. Σρίνι Πίλει, θα βρεθεί στη χώρα μας και θα αναλύσει πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας στη δουλειά και να απαλλαγούμε από το άγχος. ο δρ Πίλευ, θα αναπτύξει και θα αναλύσει πρωτοπόρες τεχνικές, βασισμένες στη δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου, προκειμένου να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ικανότητας αυτοελέγχου και διαχείρισης του στρες και του φόβου, στην καλύτερη λήψη αποφάσεων και αποτελεσματική διαχείριση συγκρουσιακών καταστάσεων, στη βελτίωση της συναισθηματικής και γνωστικής ενσυναίσθησης και στη προσωπική ενδυνάμωση μέσα από την αποτελεσματική αντιμετώπιση απρόσμενων δυσκολιών και προκλήσεων.
Μέσα από αυτό το διαδραστικό και βιωματικό Σεμινάριο, που θα γίνει στο Χίλτον στις 16 Οκτώβρη,ο δρ Πίλει, θα δείξει στους συμμετέχοντες πώς μπορούν, όχι μόνο να αντιμετωπίσουν το στρες και τυχόν φόβους που δημιουργούνται λόγω του σύγχρονου ανταγωνιστικού και ανασφαλούς περιβάλλοντος, αλλά κυρίως πώς να «ξεκλειδώσουν τις κρυμμένες δυνάμεις» που έχουν μέσα τους και να αναδείξουν τις ενεργές εκείνες δεξιότητες που απαιτούνται για τη λήψη αποφάσεων και την επίτευξη ατομικών και εταιρικών στόχων.
Είναι γεγονός πως η σύγχρονη έρευνα του εγκεφάλου, της οποίας οι ρίζες μπορούν να αναζητηθούν ήδη στα τέλη του 17ου αιώνα, έχει κάνει σημαντικότατα βήματα προόδου. Εξαιρετικά επιστημονικά πορίσματα καταγράφουν λεπτομέρειες για τη νοητική λειτουργία, χαρτογραφούν τις εγκεφαλικές λειτουργίες αλλά και την πλαστικότητά τους, επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, τόσο γενετικών (έμφυτων) παραγόντων, όσο και περιβαλλοντικών. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, ίσως το πιο σημαντικό βήμα, είναι η εφαρμογή στο πεδίο της λήψης αποφάσεων της γνώσης που έχει αποκομίσει η έρευνα.
Έτσι η νευροεπιστήμη μέσα από τη μελέτη της λειτουργίας του εγκεφάλου και της κατανόησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς, μπορεί πλέον να παρέμβει στο καθοριστικό για την επιχειρηματική ηγεσία πεδίο, το πεδίο λήψης αποφάσεων. Μπορεί να δώσει τον τρόπο που “συνειδητό” και “ασυνείδητο” θα συνεργαστούν για το καλύτερο αποτέλεσμα, τον τρόπο που τα “κέντρα του φόβου” δεν θα υπονομεύουν τα “κέντρα της σκέψης” και η διαδικασία της λήψης αποφάσεων θα εξελίσσεται απρόσκοπτα. Και όχι μόνο.
Η νευροεπιστήμη μπορεί μέσα από την αποκωδικοποίηση των λειτουργιών του εγκεφάλου να παράσχει τον τρόπο που η καινοτομία και η παραγωγικότητα, νευραλγικοί παράγοντες για την επιχειρηματικότητα που υποχωρούν σε συνθήκες στρες, θα παραμείνουν η αιχμή του δόρατος της επιχειρηματικής επιτυχίας, παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες.