Πώς θα καταλάβετε ότι ο αγαπημένος σας πάσχει από αγοροσυνάχι!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αγοροσυνάχι
Μήπως αντιδρά σαν να ήρθε το τέλος τού κόσμου; Μήπως κάνει σαν να είναι μόνος και αβοήθητος; Μήπως η μύτη του τρέχει ασταμάτητα και τα μάτια του δακρύζουν; Μήπως όντως τα συμπτώματά του επηρεάζουν και τους δύο και δεν είναι μόνο δική του υπόθεση;

Αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω για τον σύντροφό σας, τότε μάλλον αντιμετωπίζετε μία σημαντική κρίση «αγοροσυναχιού». Στο «αγοροσυνάχι», το «αγόρι» σας νιώθει τα συνηθισμένα συμπτώματα του συναχιού, αλλά πολύ πιο έντονα και δραματικά, φέρνοντας αναστάτωση σε όλο το σπίτι. Έτσι, όταν χτυπάει το «αγοροσυνάχι», όλοι στο σπίτι υποφέρουν. Πώς μπορείτε όμως να προετοιμαστείτε για να το αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά; Το πρώτο βήμα είναι η διάγνωση μιας και ο «αγοροσυναχωμένος» συνήθως εκδηλώνει τρία χαρακτηριστικά σημάδια:

1) Είναι τελείως ανενεργός

Ο καλός σας χρειάζεται αρκετό χρόνο αποχής από την εργασία. Και φυσικά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κουνήσει ούτε το δάχτυλό του στο σπίτι. Ακόμα και οι πιο απλές εργασίες είναι ταμπού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και ίσως ακόμη για μερικές εβδομάδες μετά την ανάρρωση, καθώς δεν θα ήθελε να ξανακυλήσει.

2) Έχει εγκατασταθεί στο Ξενοδοχείο «καναπές»

Επειδή δεν μπορεί να πάει στη δουλειά, πρέπει να είναι το κέντρο τής προσοχής στο σπίτι και αναμένει VIP υπηρεσίες. Ο καναπές του σαλονιού είναι ο χώρος του σε όλη τη διάρκεια της «δοκιμασίας» τού αγοροσυναχιού και φυσικά, σας έχει ήδη ζητήσει να διορθώσετε τη θέση της τηλεόρασης, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να πιεστεί στρίβοντας έστω λίγο το κεφάλι του. Για να ξεχνάει την ταλαιπωρία του, η τηλεόραση είναι 24 ώρες την ημέρα ανοιχτή, κάθε μέρα, και δείχνει τις αγαπημένες του αθλητικές εκπομπές ή τις αγαπημένες του ταινίες.

3) Θα χρειαστεί να πατήσετε τα κουμπιά του

Επειδή ο άνθρωπός σας αισθάνεται ότι δεν είναι σε θέση να κινηθεί, «οφείλετε» να φροντίσετε τα πάντα που τον αφορούν. Τα καθήκοντά σας περιλαμβάνουν να του χτυπάτε το μαξιλάρι για να είναι πάντα αφράτο, να τον εφοδιάζετε συνεχώς με καθαρά χαρτομάντηλα, να του φυσάτε τη νόστιμη σπιτική σούπα που του ετοιμάσατε και πολλές άλλες τρυφερές περιποιήσεις. Μπορεί ακόμη και να χρειαστεί να του αλλάζετε κανάλι στην τηλεόραση – αφού το να πιέσεις τα κουμπιά στο τηλεχειριστήριο είναι επίπονη προσπάθεια.

Τώρα λοιπόν ξέρετε, πως αν ο καλός σας εμφανίζει τα παραπάνω συμπτώματα, δεν έχετε να κάνετε με ένα απλό κρυολόγημα, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Οπλιστείτε με υπομονή, δείξτε κατανόηση και αντιμετωπίστε, όσο μπορείτε, την κατάσταση με χιούμορ.