Λόγω της ημέρας το έθιμο επιβάλλει την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος όπως παιδάκια, λουκάνικα και μπριζόλες.
Οι επιστήμονες έστω και αν πρόκειται για την Τσικνοπέμπτη συνιστούν οι οποίες διατροφικές ατασθαλίες να γίνονται με μέτρο.
Σύμφωνα με τη γενική γιατρό Χριστίνα Μπουτούρη ''καλό είναι να αποφύγετε τα κρέατα που περιέχουν πολλά λίπη όπως είναι το αρνί. Έαν θέλετε να φάτε λουκάνικα προτιμήστε να καταναλώσετε όσα έχουν παρασκευασθεί από κρέας γαλοπούλας ή κοτόπουλου που περιέχουν λιγότερες θερμίδες.''
Παράλληλα η κ. Μπουτούρη συνιστά:
Αφαιρέστε την πέτσα από όλα τα κρεατικά όσο νόστιμη και πειρασμός και αν είναι.
Συνοδέψτε όλα τα πιάτα σας με σαλάτα ή ψητές και όχι τηγανισμένες πατάτες.
Σε όλη τη διάρκεια που τσικνίζετε πίνετε νερό προκειμένου να μιεώσετε το άισθημα της πείνας.
Προτιμήστε να καταναλώνετε ψωμί ολικής άλεσης.
Μη βάζετε πολύ λάδι στις σαλάτες σας.
Αποφύγετε το έξτρα αλάτι και δώστε έμφαση στα μυρωδικά.
Πιείτε αλκοόλ με μέτρο και δείξτε προτίμηση στο κόκκινο κρασί το οποίο κάνει καλό στην λειτουργία της καρδιάς λόγω των πολυφαινολών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: