Σε… ρίνγκ η κρεβατοκάμαρα λόγω κακού ύπνου!
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περίπου 2.500 Βρετανούς έδειξε ότι ο ένας στους πέντε ένιωθαν περισσότερο κουρασμένοι το πρώτο πρωινό μετά το Σαββατοκύριακο απ΄ ό,τι τις άλλες καθημερινές της εβδομάδας. Και αυτό γιατί η έλλειψη ύπνου στα ζευγάρια που ούτως ή άλλως τους βασάνιζε μεσοβδόμαδα, εντεινόταν το Σαββατοκύριακο λόγω καυγάδων «δια ασήμαντον αφορμήν» που είχαν με τους εξίσου κουρασμένους συντρόφους τους.
πεδίο μάχης
Για τους παραπάνω λόγους ο δρ Νηλ Στάνλεϋ, ιδρυτής ενός από τα καλύτερα εργαστήρια ύπνου στη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ, ανέφερε στη διάρκεια του Βρετανικού Φεστιβάλ Επιστήμης ότι ο ύπνος στο ίδιο κρεβάτι μπορεί να προκαλέσει καυγάδες για το ροχαλητό και την κουβέρτα, καθώς και να στερήσει πολύτιμο ύπνο.
«Το θέμα είναι τι κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο», είπε. «Εάν κάποιος κοιμάται ανέφελα με το ταίρι του, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κρεβάτι. Αν, όμως, αντιμετωπίζει προβλήματα, δεν πρέπει να φοβάται την αλλαγή. Για τους περισσότερους από εμάς ο κοινός ύπνος σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση μια σύντομη αγκαλιά και μετά ο καθένας στην μεριά του. Γιατί, λοιπόν, η μεριά του καθενός να μην είναι ένα ξεχωριστό κρεβάτι;»
στριφογύρισμα
Το πόσο μπορεί να μας ενοχλεί το ταίρι μας, έστω και εν αγνοία μας, μελέτησε σε 40 ζευγάρια ο δρ Ρόμπερτ Μήντοους, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ.
Όπως διαπίστωσε, κάθε φορά που άλλαζε πλευρό ο ένας εκ των δύο, ο άλλος είχε 50% πιθανότητες να «τιναχτεί».
«Τα ζευγάρια νομίζουν ότι κοιμούνται καλύτερα όταν είναι μαζί, αλλά τα επιστημονικά στοιχεία δηλώνουν το ακριβώς αντίθετο», σχολίασε.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, μόλις το 8% των 40άρηδων και 50άρηδων κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια από τους συζύγους/συντρόφους τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο ελληνικός καφές χαρίζει χρόνια στη ζωή!
''Φρένο'' στις μεταστάσεις του καρκίνου βάζει νέα θεραπεία!