Σελίν Ντιόν: «Δεν έχει βρεθεί καμία θεραπεία για την ασθένειά της», λέει η αδελφή της

  • Ρούλα Τσουλέα
Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ατόμου
Τι αποκάλυψε η αδελφή της μιλώντας σε εφημερίδα του Καναδά. Τα νεότερα για το πρόβλημα της υγείας της.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, η διάσημη Καναδή τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν ράγισε τις καρδιές των θαυμαστών της, όταν σε βίντεο στο YouTube ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την παγκόσμια περιοδεία της επειδή είναι άρρωστη. Τώρα, η αδελφή της Κλοντέτ Ντιόν, σε συνέντευξή της αποκαλύπτει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για εκείνη.

«Δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε καμία αποτελεσματική θεραπεία. Είναι όμως σημαντικό να συνεχίσουμε να διατηρούμε τις ελπίδες μας», είπε στην γαλλόφωνη καναδική εφημερίδα Journal de Montréal.

Την τελευταία διετία «η Σελίν έχει συμβουλευτεί τους καλύτερους ειδικούς γι’ αυτή τη σπάνια νόσο», πρόσθεσε. Μάταια, όμως. «Νομίζω ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να ξεκουραστεί. Όταν ανεβαίνει στη σκηνή, υπερβαίνει τα όριά της. Προσπαθεί πάντοτε να δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Κάποια στιγμή, όμως, η καρδιά και το σώμα σου προσπαθούν να σε προειδοποιήσουν. Και τότε, είναι σημαντικό να τα ακούς».

Διαβάστε ακόμα Celine Dion: Ακύρωσε την παγκόσμια περιοδεία της, λόγω του σπάνιου νευρολογικού συνδρόμου που αντιμετωπίζει

Μετά από χρόνια μάχης με διάφορα συμπτώματα, η 55χρονη Σελίν Ντιόν διαγνώστηκε με σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου. Είναι μία σπάνια αυτοάνοση διαταραχή που πλήττει τους μυς του σώματος. Όπως είχε πει η τραγουδίστρια, στην ίδια προκαλεί μεταξύ άλλων ακούσιους σπασμούς στις φωνητικές χορδές. Έτσι όμως της είναι αδύνατον να τραγουδήσει.

Δουλεύει σκληρά

Έκτοτε, έχει κλειστεί στη βίλα της στο Λας Βέγκας. Μένει εκεί μαζί με τους τρεις γιους της, τον Ρενέ-Σαρλ, τον Νέλσον και τον Έντυ, και την αδελφή της Λίντα. Μερικές φορές μένει μαζί τους και η 74χρονη Κλοντέτ Ντιόν.

«Όταν παίρνω τηλέφωνο και δεν μπορεί (η Σελίν) να μου μιλήσει, μαθαίνω τα νέα της από τη Λίντα», είπε. «Μου λέει ότι δουλεύει πολύ σκληρά. Η αρρώστια δεν έχει επηρεάσει το πάθος της για το τραγούδι. Πηγάζει από μέσα της και το έχει ανάγκη. Η Σελίν είναι πολύ πειθαρχημένη, σε κάθε τομεά της ζωής της».

Η Σελίν Ντιόν είχε συνολικά 12 αδέλφια. Τα τελευταία χρόνια πριν αρρωστήσει υπέστη πολλές απώλειες στη ζωή της, καθώς έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο και έναν από τους αδελφούς της.

Φωτογραφία: iStock