Τι να μην τρώτε στην εγκυμοσύνη
Προσοχή στα μαλακά τυριά
Τα μαλακά τυριά παρασκευάζονται από μη παστεριωμένο γάλα τα οποία μπορούν να φιλοξενούν βακτήρια ή λιστέρια, τα οποία είναι επικίνδυνα ή ακόμα και απειλητικά για τη ζωή και το μωρό σας.
Όχι στο ωμό κρέας
Ωμό ή μισομαγειρεμένο κρέας μπορούν να φιλοξενούν τοξόπλασμα και άλλα βακτήρια. Φροντίζετε πάντα να μαγειρεύται το κρέας καλά πριν το καταναλώσετε είτε πρόκειται για μοσχάρι είτε για βοδινό είτε για κοτόπουλο.
Προσοχή στους φρέσκους χυμούς
Ο φρέσκος χυμός σε εστιατόρια, μπαρ δεν μπορεί να είναι παστεριωμένος και έτσι να προστατεύει τη μέλλουσα μανούλα από τα επιβλαβή βακτήρια, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας και του E. coli .
Οι έγκυες θα πρέπει να επιλέξουν για χυμούς που είναι παστεριωμένοι.
Σούσι
Παρά το γεγονός ότι τα θαλασσινά είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεϊνών,η FDA συνιστά οι έγκυες γυναίκες να τρώνε μόνο ψάρια και άλλα θαλασσινά που έχουν ψηθεί καλά.
Τρόφιμα και σάλτσες που περιέχουν ωμά αυγά όπως:
Σαλάτα του Καίσαρα
Μαγιονέζα αλλά και πολλά γλυκά όπως το τιραμισού το οποίο πααρσκευάζεται από ωμά αυγά θα πρέπει να αποφεύγονται.
πηγή:http://www.webmd.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: